ep9

Dominion of Revenge S01E09 Gathering allies and chasing deceivers

by Ronald Sataić

 

Deep Space 9 (OPS)

 

U operativnom centru DS9-a je bila uobičajena atmosfera. Kapetan Sisko je sjedio u svom uredu i pregledavao različite izvještaje o popravcima i refitima brodova koju su trenutno bili stacionirani na stanici ili u blizini nje. Odjednom ga je u tome prekinuo zvuk njegova komunikatora te odmah potom kad ga je pritisnuo, začuo je glas poručnice Dax: Jadzia ovdje, kapetane!

 

Recite poručnice. – Javi joj se on, ne odlagajući iz ruku tablet koji je proučavao.

 

Flota od 57 kardasijanskih brodova je upravo ušla u sustav. – Kaže Jazdia te potom nastavi: Njihov vodeći brod nas zove.

 

Čuvši to, Sisko, odmah odloži tablet na stol, ustane iz stolice te izašavši iz svog ureda izda naredbu: Otvorite kanal!

 

Jadzia tada unese par komandi u svoju konzolu i na zaslonu se umjesto kardasijanske flote okružene zvjezdanim poljem pojavi lice vidno iscrpljenog Gula Garaka, sa porezotinama na čelu i lijevom obrazu. Vidjevši to, Sisko mu se odmah obrati: Gul Garak, Kako vam možemo bit od pomoći?

 

Pa za početak se ispričavam što kasnimo. – Počne objašnjavati Garak i potom nastavi: Upravo smo bili u teškoj bitci s Breenskim brodovima i bilo bi nam drago kad bi nam mogli pomoći popraviti brodove i omogućiti odmor, a mi ćemo zauzvrat biti u pripravnosti ako bi došlo do kakvog nenadanog napada.

 

U tom slučaju, dobrodošli gospodine Garak! – Zadovoljno kaže Sisko te doda: Naši inžinjerski timovi su vam na raspolaganju za popravke i opskrbu opremom, a naša ostala posada i osoblje su vam spremni pružiti potreban odmor, oporavak te boravak na stanici.

 

Hvala vam kapetane! Radujem se našem susretu. – Rekao mu je Garak ljubazno, na što se Sisko također zahvalio i obavijestio ga o jutarnjem sastanku kapetana i zapovjednika koji su se trenutno nalazali na stanici i/ili brodovima oko nje.

 

 

Pristanište DS9-a

 

 

Nekoliko minuta nakon dolaska kardasijanske flote, njen vodeći brod poboljšane Keldon klase je spojio jednu od svojih zračnih komora na slobodni gornji pilon stanice preko puta ostala dva pilona s kojima su se spojili USS Thunderblade i USS Proxima. Kapetan Sisko i njegov kardasijanski natporučnik su čekali ispred velikih kružnih vrata koja su se ubrzo otvorila, i kroz koja je tada glavom i bradom kročio Gul Garak – Desna ruka Vrhovnog Legata Damara i heroj dominijskog rata.

 

Dobrodošli natrag na Deep Space, gospodine Garak! – Srdačno ga je podzravio kapetan Sisko i pružio mu ruku.

 

Garak je prihvatio ruku te mu uzvratio pozdrav i odmah potom pozdravio i Siskovog natporučnika.

 

Nakon toga su sva trojica krenuli prema obližnjem turboliftu te su u međuvremenu razmjenjivali sjećanja na zajedničke borbe tokom dominijskog rata i lamentirali o trenutnoj situaciji u Federaciji i Kardasijanskoj Uniji. Po izlasku iz turbolifta Sisko je još jednom podsjetio Garaka na jutarnji sastanak kapetana i zapovjednika te se potom obratio natporučniku Bronaru i rekao mu da otprati Gula Garaka prema svojoj privremenoj kabini.

Nakon što su se rastali, Sisko je krenuo natrag prema svom uredu kako bi sredio još par izvještaja prije nego se krene odmoriti u svoju kabinu, no u tom trenutku ga je prekinuo zvuk komunikatora.

 

Sisko ovdje! – Odmah se javio te ubrzo zatim začuo glas poručnice Jadzije: Dax kapetanu Sisku! Upravo je u sustav ušao federacijski brod nepoznate konfiguracije.

 

Zadnje riječi su zbunile Siska te ju je odmah upitao: Kako to misliš nepoznate konfiguracije?

 

Nemamo tu klasu u bazi podataka još, ali je brod više nego očito Flotin dizajn. – Odgovorila mu je Jadzia pretražujući bazu podataka nebi li možda našla nešto o brodu koji se nalazio na zaslonu.

 

Znajući proceduru, Sisko joj je tada odmah naredio: Dignite štitove i pozovite taj brod! Ja ću biti u OPS-u za minutu.

 

Uredu Benjamine. – Rekla je na to Jadzia i počela unosit komande u konzolu kako bi uspostavila poziv sa novopridošlim brodom, dok je Kira podigla štitove stanice za slučaj da se radi o kakvoj dominijskoj varki.

 

Točno je minuta prošla kad je Sisko kročio u OPS, dok je za to vrijeme Jadzia još uvijek pokušavala uspostaviti poziv.

 

Imaš li kakvih problema ”starče”? – Upitao ju je Sisko vidjevši da je na zaslonu još uvijek prikazan nepoznati brod federacijskog dizajna.

 

Iz nekog nepoznatog razloga ne mogu uspostaviti vezu s njima. – Odgovorila mu je Jadzia te potom dodala: Probat ću ih pozvati na drugim frekvencijama.

 

Dobro, učini to. – Kaže Sisko te priđe jednog od slobodnih konzola pomoću koje je uvećao sliku broda i pozorno ga promotrio.

Brod je bio otprilike veličine Akira klase. Sastojao se od tanjura, sekundardnog trupa, gornjeg modula i dva warp motora po čemu se dalo zaključiti kako se doista radi o federacijskom dizajnu. Tanjur je najviše podsjećao na kombinaciju tanjura Sovereign i Prometheus klase, dok je gornji modul koji se nalazio iznad njegovog stražnjeg dijela, bio nalik onom u Nebula klase. Warp motori su bili postavljeni isto kao i kod Nebula klase, s razlikom da su bili nešto dulji i uži od njenih. S donje strane tanjura su se nalazile dvije velike izbočine koje su predstavljale fazorske topove, a malo dalje iza njih se nalazio plavičasti brodski deflektor koji je bio s prednje strane sekundarnog trupa. Taj sekundarni trup je nevjerojatno podsjećao na onaj od Intrepid klase.

 

Dok je Sisko tako proučavao brod i specifakcije koje su mu slali senzori stanice na konzolu, Jadzia je uspjela pronaći odgovarajuću frekvenciju i rekla: Evo Ben, uspjela sam uspostaviti vezu. Samo audio nažalost.

 

Nema veze, bit će to dovoljno za početak. – Zaključi Sisko i onda se obrati posadi još uvijek nepoznatog federacijskog broda: Ovdje kapetan Benjamin Sisko sa federacijske postaje Deep Space 9! Vaš brod ne postoji u našoj bazi podataka, stoga ću vas zamoliti da se prvo indentificirate i objasnite vaš dolazak ovdje.

 

Napokon! Mislio sam da nikad nećemo moći uspostaviti vezu. – Začuo se jednolični duboki glas preko zvučnika Jadzijine konzole.

Ispričavam se kapetane Sisko. Trebao bih se prvo predstaviti… – Nastavio je pričat jedan od članova posade nepoznatog broda.

 

Slobodno gospodine… – Zastao je Sisko ne znajući ime osobe s druge strane veze, koja se brzo ubacila tada: Shroz P’Trell. Ja sam prvi časnik USS Avengera.

 

Prvi časnik?! – Zbunjeno će Sisko te brzo postavi pitanje: A tko je onda zapovjednik odnosno kapetan broda?

 

Zasad nitko, ali mi ovdje piše da bi to trebala postati gospođica Natalija Leyton koja je i podnijela zahtjev za novi brod. – Uvjereno mu je odgovorio Shroz, nakon čega je odmah upitao: Da li se ona nalazi trenutno na vašoj stanici?

 

Da gospodine P’Trell. Gospođica Leyton se trenutno smjestila u jednoj od brojnih kabina na stanici. Pretpostavljam kako želite da ju obavijestim o vašem dolasku? – Logično je zaključio Sisko.

 

Shroz mu je na to potvrdno odgovorio, a Sisko ga je onda uputio da drži brod u blizini stanice i pričeka na vezi dok ne obavijesti Nataliju o njihovom dolasku. Istovremeno Jadzija je pomoću svoje konzole vršila niz različitih skeniranja novog broda kako bi utvrdila autentičnost informacija koje im je Shroz dao te da nije možda njegov brod zakamuflirana neprijateljska krstarica ili možda nešto još gore.

 

 

USS Thunderblade

 

 

U jednoj od dvije gostinjske kabine koja se nalazila nedaleko od glavnog mosta USS Thunderbladea, smjestila se privremeno romulanska ambasadorica Treyal. Čim je ušla u kabinu naredila je kompjuteru da zaključa vrata i smjestila se u stolicu ispred omanjeg stolića na kojem je bilo računalo. Prije nego što ga je uključila, Treyal je postavila na zaslon uređaj koji joj je omogućavao korištenje tuđinske tehnologije bez ostavljanja virtualnih tragova u njihovim bazama podatka. Nakon što je postavila uređaj, Treyal je uputila poziv jednoj od napuštenih romulanskih kolonija koja se nalazila duboko u romulanskom svemiru. Prije nego je računalo uspostavilo poziv, komunikacijska mreža je zatražila pristupnu šifru i identifikacijski broj pozivatelja koje je Treyal potom upisala. Nakon toga ju je računalo zatražilo još jedan pristupni kod i tek nakon što je i njega unijela tamni zaslon je zamijenila slika tamnokosog Romulanca s ozbiljnim izrazom lica, koji je sjedio unutar prilično zamračene prostorije. Romulanac je brzo prepoznao osobu koja mu je uputila poziv te joj se odmah obratio: Jolan’tru agentice Tal’aura! Nadam se da imate dobre vijesti za mene?

 

Jolan’tru Hatham! – Uzvratila mu je pozdrav Romulanka te potom odgovorila: Imam odlične vijesti za vas.

 

Onda pričajte. – Odlučno joj je naredio Romulanac.

 

Tal’aura ga je bez oklijevanja poslušala i počela govoriti: Uspjela sam se upoznati sa gospođicom Generix i iskoristiti ju za infiltraciju na USS Thunderblade.

 

To zaista jesu dobre vijesti. – Zaključio je Romulanac zlokobno se osmjehnuvši te ju potom upitao: Da li ste možda saznali išta o projektu ”Leviathan”?

 

Nažalost ne još, ali ću vam svakako javiti kad saznam. – Odgovorila mu je Tal’aura.

 

Uredu. Nastavite s misijom i kad bilo što saznate o tom projektu izvjestite me odmah. Sretno agentice Tal’aura! – Čim je dovršio tu rečenicu, Romulanac je prekinuo vezu, a agentica je tada isključila računalo i maknula špijunski uređaj sa desnog ruba njegovog zaslona te ga potom stavila natrag u grudnjak.

 

 

USS Avenger

 

 

Kapetanica Natalija, njen strojar Isaac, taktička časnica Lenara i kormilarka Kendra su bili u turboliftu USS Avengera koji ih je vodio prema njegovom mostu. Čim je turbolift stao, na izlazu iz njega ih je dočekao Aenar sa ticalima uperenim u njihovom smjeru.

 

Kapetanice Leyton, Dobrodošli na USS Avenger! Prvi brod u svojoj klasi. – Obratio joj se Aenar, te se odmah zatim predstavio: Ja sam vaš novi prvi časnik Shroz P’Trell.

 

Drago mi je upoznati vas gospodine P’Trell. – Uzvratila mu je ljubazno Natalija te potom predstavila ostale časnike koji su s njom služili na USS Valoru, nakon čega joj je Shroz uručio tablet sa specifikacijama broda, popisom pomoćnih letjelica i ostale opreme. Pregledavajući tablet Natalija je obratila posebnu pozornost na stavku o emiteru kvantnog vala.

Čini mi se da će nam ovo itekako dobro doći. – Rekla je zadovoljno.

 

Što to, kapetanice? – Upitao ju je Isaac znatiželjno.

 

Prije nego je išta uspjela odgovoriti, Shroz je pretpostavio na što Natalija misli te počeo objašnjavati o čemu se radi: Ah, da…emiter kvantnog vala. To je najnovije eksperimentalno oružje koje su razvili flotini znanstvenici.

 

O kakvom je oružju točno riječ? – Prekinula ga je Lenara.

 

Polako. – Rekao joj je na to Shroz te potom nastavio objašnjavati: Iako dosad još nije isprobano na terenu, dotično oružje bi trebalo imati mogućnost istovremeno crpiti energiju iz štitova neprijateljskog broda te probijati njegovog oklop i/ili trup. Teoretski bi jedan pogodak energetski preopterećenog kvantnog vala trebao biti dostatan da uništi borgovsku sferu.

 

To je impresivno oružje gospodine P’Trell. – Zaključio je Isaac i zatim dodao: Jedino se bojim da bi njegovo korištenje moglo crpiti ogromne količine energije.

 

Tvoja bojazan je opravdana Isaac. – Rekla mu je na to Natalija gledajući u tablet te pojasnila što se događa nakon korištenja dotičnog oružja: Tu piše da emiter kvantnog vala ima poprilično dugotrajno hlađenje, a ako ga se preoptereti onda dolazi do gašenja glavnog napajanja na period od maksimalno 5 minuta.

 

5 minuta?! Pa to je cijela vječnost u borbi! – Šokirano uzvikne Lenara shvaćajući o čemu se radi.

 

Srećom zato ovaj brod ima pomoćnu jezgru koja mu u tom slučaju omogućava da za to vrijeme održava sve sustave na životu, osim energetskog oružja i nemogućnosti ulaska u warp ili kvatno-mlazni tunel. – Objasnio im je brzo Shroz opravdavajući tako šokatnu informaciju koju su maloprije saznali.

 

No dobro, onda ipak nije toliko strašno kolko sam mislio. – Zaključio je Isaac zadovoljno.

 

Tada je uslijedio moment šutnje koji je iznenada prekinuo Shroz obrativši se Nataliji: Uredu, ukoliko više nema pitanja vrijeme je da riješimo posljednju zapreku u preuzimanju ovog broda pod vaše zapovjedništvo.

Izgovorivši to Shroz je predao Nataliji u ruke drugi tablet i rekao: Potpišite se ovdje pritiskom prsta i brod je vaš.

 

Evo, učinjeno! – Zadovoljno je uzviknula Natalija te potom vratila tablet natrag Shrozu koji joj je na to čestitao i potom rekao da će biti u kapetanskom uredu kako bi poslao obavijest Stožeru Flote o uspješnoj primopredaji USS Avengera.

 

Natalija je tada otišla do kapetanske stolice i naredila posadi da se pripreme za odvajanje od pristaništa stanice. Kendra je čuvši to odmah sjela za upravljačku konozolu koja se nalazila na pola puta između kapetanske stolice i zaslona, a Lenara za taktičku konzolu koja se nalazila tik do nje. U međuvremenu je Isaac otišao do brodske strojarnice provjeriti da li je sve spremno za polazak.

Čim je Natalija izvještena kako su svi sustavi optimalni i kako su spremni za polazak, naredila je Kendri da odriješi sve spone sa pristaništem i ubrza na jednu polovinu impulsne brzine.

 

Pristanišne spone su odriješene. Ubrzavam na polovinu impulsne brzine. – Potvrdila je Kendra navigirajući USS Avengera podalje od DS9-a.

 

Vrlo dobro, zastavnice. – Kaže Natalija te potom izda sljedeću naredbu: Unesite koordinate najbližeg sustava za testiranje novih brodova.

 

Kendra je na to potvrdno klimnula i unijela set koordinata u svoju konzolu.

Jesam kapetanice. – Izjavi crvenokosa zastavnica gledajući u zvjezdano polje prikazano na glavnom zaslonu.

 

Čuvši to Natalija je tada izdala naredbu za ulazak u warp brzinu te je tada Kendra povukla jednu od većih metalnih poluga koja se nalazila na desnoj strani njene konzole. Tim potezom je USS Avenger nestao u plavom bljesku ostavljajući iza sebe Deep Space 9 i ostale brodove u njenoj blizini.

 

 

USS Thunderblade

 

 

Siriusov taktički časnik Kurn je bio u svojoj kabini i preko računala komunicirao sa svojim bratom Worfom, koji se nalazio na svom brodu u Klingonskom svemiru. Nekad jedan od glavnih generala Klingonskog Carstva, sada je Worf bio prognanik kao i nekoliko drugih važnih ličnosti za vrijeme dominijskog rata uključujući kancelara Gowrona i vrhovnog generala Martoka. Nažalost svi oni su se morali podijeliti u nekoliko manjih klanova kako ih njihovi izdajnici koji su preuzeli vlast nebi otkrili i eliminirali.

Kurn je objašnjavao Worfu kako Carstvo više nije sigurno za njega i njegove pristašte, te kako bi bilo najbolje da pobjegne u Federaciju.

 

Nikad! Ne namjeravam im dopustiti to zadovoljstvo! – Bunio se Worf, iako je znao da su mu te riječi uzaludne.

 

Pa reci mi onda što misliš da ćeš postići s vaših nekoliko brodova protiv tisuća brodova Carstva i Dominija? – Pitao ga je Kurn pomalo iznervirano.

 

Na to mu Worf postavi protupitanje s još malo povišenijim tonom glasa: A kako ti misliš da će mi Federacija ili bilo tko drugi pomoći?! Pogotovo sad dok ste u hladnom ratu s Dominijem.

 

Tako što će ti Federacija pružiti potrebnu zaštitu te podršku u borbi protiv izdajica Carstva i pristaša Dominija. – Odgovorio mu je Kurn.

 

Čisto sumnjam da će to tako biti. Federacija ima već i dovoljno svojih problema bez uplitanja u ovaj kaos unutar Carstva. – Kaže mu Worf odriješito.

 

To je istina, ali daj malo razmisli! – Ovaj put i Kurn povisi ton: Zar bi Federacija stvarno dopustila da njihovi dugogodišnji saveznici potpadnu pod utjecaj iskvarene vlasti dominijskih pristaša te si tako još dodatno smanjila šanse protiv Dominija i njihovih saveznika?

 

Nakon tog pitanja Worf se ozbiljno zamislio i onda je sad već normalnijim tonom odgovorio Kurnu: Nisam na taj način razmišljao. Moguće je da si u pravu.

 

Gle, ja znam da bi ti sad najrađe uletio u Vijeće i svrgnuo tu izdajničku gamad, ali i sam znaš da to trenutno nije moguće te stoga smatram da su ti najbolje šanse da uneseš kurs prema DS9-u i prihvatiš pomoć Federacije. Jedino tako ćeš se moći izboriti za povratak Carstva u ono stanje u kojem je nekoć bilo. – Objašnjavao mu je Kurn te potom dodao: Uostalom, ako ne vjeruješ meni, sjeti se što bi naš otac učinio.

 

Čuvši zadnje riječi, Worf se sad još više zamislio te se nakon nekog vremena šutnje ponovno obratio Kurnu: Imaš pravo brate! Trebao sam to već odavno prije učiniti, ali sad sam napokon siguran da je to jedino ispravno.

 

Upravo tako, brate! Baš kako nas je otac učio da nikada nije kasno za napraviti prave stvari i donijeti časne odluke. – Pomalo ponosno je zaključio Kurn.

 

U taj moment se začuo zvuk Kurnovog komunikatora i ubrzo zatim glas Siriusa preko njega: Sirius natporučniku Kurnu! Imamo kod 3. u tijeku. Dođi odmah u najbližu teleportacijsku sobu!

 

Razumijem zapovjedniče! – Kratko mu je odgovorio Kurn i potom se obratio još jednom svom bratu: Žao mi je brate, ali kao što si mogao ćuti, dužnost me zove.

 

Nema problema brate. Ja se i ovako i onako sad moram pripremati za put prema vama. – Kaže Worf.

 

Uredu onda. Vidimo se uskoro! – Poručio mu je Kurn dok se istovremeno presvlačio u bojnu uniformu te uzimao fazore iz ormarića s oružjem.

 

Vidimo se! – Uzvratio je Worf i prekinuo vezu, nakon čega je Kurn isključio računalo i istrčao iz svoje kabine zaputivši se prema obližnjoj sobi za teleportaciju. Samo koju minutu kasnije su se u jednoj od brojnih teleportacijskih soba USS Thunderbladea, našli Sirius, Kurn i Rolf.

Sirius je izgledao prilično umorno, dok je Rolf bio crven u licu i prilično uspuhan.

 

Što se njemu dogodilo? – Upitao je Kurn Siriusa, vidjevši Rolfa koji nije izgledao baš najbolje.

 

Čuvši pitanje Rolf je pomalo bijesno pogledao prema njemu, a Sirius je tada umalo prasnuo u smijeh, ali se suzdržao i šapnuo Kurnu na uhu: Izgleda da je taman bio u ”akciji” kad sam ga pozvao.

 

Dosta s time molit ću vas! – Bijesno se izderao Rolf vidjevši kako sad i Kurn i Sirius pokušavaju suspregnuti smijeh. No onda su se brzo obojica uozbiljili i Sirius je rekao: U pravu si Rofl. Imamo važnijeg posla trenutno.

 

Što se uopće događa Sirius? – Upita ga Kurn zaintrigirano.

 

Na to mu je on nabrzinu odgovorio: Nisam sto posto siguran, ali izgleda da netko krade jedan od naših lovaca iz stražnjeg hangara.

 

Prije nego je Kurn uspio tada išta reć, Rolf se ubaci: Zar to nitko drugi nije mogao spriječit?

 

Izgleda da ne. Uostalom ako i jest, sad je već prekasno za to. – nestrpljivo će Sirius istovremeno zakoračivši na teleportersku platformu. Kurn i Rolf su tada stali uz njega na platfomu te je potom Sirius naredio mladoj časnici za konzolom: Teleportiraj!

 

 

Kapetanska jahta Dragon

 

 

Čim su se materijalizirali na Dragonu, sva trojica su zasjeli na svoja mjesta. Sirius je sjeo za upravljačku konzolu, Kurn za taktičku, a Rolf za konzolu koja je kontrolirala napajanje letjelice i rad njenih sustava. Nakon što su smjestili, Rolf je uključio sve sustave i obavio njihovu brzu provjeru. Nakon što je ustanovio da su svi sustavi ispravni, obratio se Siriusu: Spremni smo za polijetanje zapovjedniče.

 

Sirius je tada pritisnuo nekoliko tipki iznad glave te potom povukao crvenu polugu koja se nalazila na lijevoj strani konzole koja je služila za odvajanje letjelice od trupa Thunderbladea. Kako se letjelica nalazila s donje strane tanjura Thunderbladea i bila okrenuta u njegovom smjeru, Sirius ju je morao okrenuti za 180 stupnjeva te potom zaobići veliki deflektor koji se tada našao ispred njih. Kako je pomaknuo jednu od poluga s desne strane konzole letjelica je naglo krenula uzduž donjeg dijela masivnog broda prema njegovom stražnjem kraju. Tada je direktno ispred njih iz stražnjeg hangara USS Thunderbladea izletio jedan od njegovih lovaca u punoj impulsnoj brzini.

 

E nećeš! – Rekao je Sirius te potom naredio Kurnu koji je bio s njegove lijeve strane: Naciljaj motore i pucaj samo s fazorima po tom lovcu. Ne želimo ga uništiti, već samo onesposobiti.

 

Da zapovjedniče! – Poslušao ga je Kurn i potom otvorio paljbu na odbjegli lovac.

Nekoliko fazorskih pulseva i zraka je poletjelo prema dotičnom lovcu, ali je u tom momentu isti ubrzao u warp i nestao u plavom bljesku izbjegnuvši tako direktan pogodak Dragonovih fazorskih emitera i topova. Vidjevši to, Sirius je također ubrzao u warp povlačeći tamnoplavo polugu koja se nalazila odmah pored poluge za impulsnu brzinu.

 

Ako misle da mogu meni pobjeći, onda se grdno varaju. – Rekao je Sirius sebi u brk.

 

Niti ne mogu. Dragon ima bolju warp jezgru i može postići veću brzinu. – Ponosno se nadovezao Rolf.

 

Upravo tako! – Zadovoljno će na to Sirius i tada pogurne warp polugu do kraja što je još povećalo brzinu Dragona.

 

Nije puno vremena prošlo prije nego je Dragon sustigao nešto manjeg borbenog lovca Aurora klase.

 

Ponovno smo u dometu naoružanja zapovjedniče. – Obavijestio je Kurn Siriusa, na što mu je on rekao: Odlično! Ispali dva fotonska torpeda u warp motore.

 

Kurn mu je samo potvrdnuo klimnuo glavom te pritiskom na par tipki njegove konzole lansirao dva torpeda iz prednjih lansera letjelice koja su moment kasnije pogodila štitove Aurora lovca i jačinom svoje eksplozije izbacile ga iz warp brzine. Istovremeno je i Sirius također usporio na impulsnu brzinu kojom se nastavio kretati Aurora lovac ispred njega. Tada je lovac uputio nekoliko torpeda iz svog stražnjeg lansera prema Dragonu popraćenih fazorskom paljbom i potom naglo skrenuo prema obližnjem polju asteroida.

Shvativši što pilot lovca pokušava, Sirius ga je nastavio slijedit no tada se Dragon žestoko zatresao od eksplozije mine koju mu je lovac postavio.

 

Štitovi su nam na 60%! – Izvijestio je Rolf Siriusa pomalo zabrinuto te nadodao: Ako pokupimo još dvije mine, ostat ćemo bez njih.

 

Primio na znanje. – Brzo je rekao Sirius okupiran izbjegavanjem mina koje mu lovac postavljao te je odmah zatim naredio Kurnu da uništava sve mine koje on nebude mogao izbjeći. Osim mina, Sirius je nakon što su ušli u polje asteroida morao također izbjegavati i njih.

Dok su se tako natjeravali između asteroida, posada lovca je odlučila postaviti nekoliko mina na putanju Dragona od koje je polovicu njih Sirius izbjegao, a većinu ostalih je Kurn uništio fazorima. Međutim dvije mine su uspjele pogodit Dragona i tako mu srušiti štitove na 10% kapaciteta.

 

E sad sam zbilja ljut! – Uzviknuo je Sirius nakon zadnje eksplozije mine i potom povukao malu polugu pored one za impulsnu brzinu, koja je lansirala Dragona u hiper-impulsnu brzinu. Par sekundi kasnije je Dragon sustigao lovca, te je Sirius tada naredio Rolfu da uključi vučnu zraku.

Međutim, u taj moment se iza jednog od većih asteroida od nikuda stvorio brod Galaxy klase i iz jednog pogotka fazorskom zrakom onesposobio Dragonov emiter vučne zrake.

 

Koji se vrag događa! Zašto taj Galaxy puca po nama. – Bijesno se izderao Sirius izbjegavajući sljedećih par fazorskih zraka koje je Galaxy klasa uputila prema njima.

 

Ovo je zbilja nečuveno! Probat ću ih pozvati. – Složio se s njim Kurn te počeo pozivati neprijateljski nastrojeni federacijski brod.

 

Nekoliko sekundi kasnije na središnjem prozoru Dragona (koji je ujedno služio kao zaslon) se umjesto asteroidnog polja pojavio muškarac kratke crne kose i zelenih očiju koji je sjedio u kapetanskoj stolici na mostu Galaxy klase koja je u tom trenutku prestala pucati po Dragonu. Zbunjeni već samom činjenicom da ih je upravo napao federacijski brod, Sirius, Kurn i Rolf su bili još više šokirani kada su shvatili kako čovjek s druge strane zaslona ne nosi zvjezdice koje inače predstavljaju rank časnika flote, kao ni službenu uniformu.

 

Shvativši iznenađenje Siriusa i ostalih, tamnokosi čovjek im se prvi obratio: Pozdrav gospodo! Vidim da vas moja pojava iznenađuje pa ću vam stoga objasniti o čemu se ovdje radi.

 

Tada se Sirius oporavio od prvotnog šoka te prilično glasno rekao: Itekako ste u pravu da hoćete, inače ćete odgovarat zbog ovoga na vojnom sudu! Uostalom, tko ste vi uopće… – Zastao je Sirius pokušavajući dokučiti tko je čovjek s kojim razgovara.

 

Moje ime je John Phillips, zapovjedniče Verax i u potpunosti razumijem vašu reakciju te se ispričavam zbog toga, ali to je bio jedini način na koji sam mogao zaštiti svoje ljude od vas. – Rekao je tamnokosi čovjek.

 

Molim?! – Uzrujano će Sirius: O čemu vi to pričate gospodine Phillips?! Ti vaši ljudi kako ih već zovete su bez mog dopuštenja uzeli lovac i 6 komada eksperimentalnog naoružanja sa federacijskog broda pod mojim zapovjedništvom. I tko zna što su namjeravali učiniti s njima. No ono što me još više iznenađuje od toga jest da su te osobe članovi moje posade.

 

Ne, u krivu ste! Zato ću vas zamoliti da me ne prekidate dok vam pokušavam objasniti situaciju. – Kaže nervozno Phillips te odmah nastavi ne dozvoljavajući Siriusu da ga ponovno nešto upita: Ljudi u tom lovcu nisu članovi vaše posade, već su oni članovi moje posade koja je kao i moj brod RS Rothshild pod jurisdikcijom Ujedinjene Interstelarne Republike.

 

Što?! – Šokirano će Sirius i ostali u isti glas.

 

Dobro ste me čuli. Ovaj brod i područje u kojem se nalazite su u službi Republike. – Nastavio je Phillips odlučno.

 

To nije istina! – Bijesno će Sirius te potom nastavi: Ovaj sektor je pod federacijskom ovlasti, kao i brod kojim zapovijedate gospodine Phillips.

 

U krivu ste gospodine Verax. – I dalje ga je tvrdoglavo pokušavao uvjerit Phillips: Prije 3 dana smo ovdje na čelu sa Senatorom Rodriguezom uspostavili Republikansku vladu, što znači da ste vi ovdje bez našeg dopuštenja, a letjelica koju ste pokušali zaustaviti je u našoj ovlasti.

 

Pa dobro, da li ste vi poludjeli gospodine Phillips?! Sad ćete nas još pokušavati uvjeriti da to nije naš lovac?! – Ovaj puta se i Kurn razbjesnio.

 

Ne pokušavam vas ja uvjerit u ništa, već je to tako. – Hladnokrvno mu je odgovorio Phillips te potom nadodao: I zato ću vas zamoliti da se okrenete i vratite natrag otkud ste došli, inače ću biti prisiljen uništiti vas.

 

Jel to vi nama prijetite gospodine Phillips? – Sad se i Rolf uključio u diskusiju.

 

Na to mu je Phillips odgovorio: Ne, ovo je samo upozorenje. No ako se ne povučete onda će to biti garancija. I molit ću vas da se suzdržite od bilokakvih pokušaja dovođenja vaših prijatelja, inače ću vas tek tada uništit.

 

Ti izdajice jedna! – Izderao se Kurn na Phillpisa na što je ovaj jednostavno rekao: Dajem vam minutu da odlučite što će bit. A sad doviđenja!

U taj moment je prekinuo vezu, dok je u međuvremenu lovac nestao u glavnom hangaru Galaxy klase.

 

Nemamo izbora, šaljem poziv u pomoć na svim frekvencijama. Netko će se sigurno odazvati. – Izvijestio je Sirius sve prisutne dok je istovremeno krenuo tipkati poruku, na što su ova dvojica počela protestirati.

 

Nisi li čuo što je taj manijak upravo rekao?! – Rolf ga je upitao, a Kurn se potom nadovezao na njega: Zapovjedniče, koliko god ne želim da pustimo te izdajice nekažnjeno, moram vam ukazati na naša mala letjelica neće izdržati ni minutu ukoliko odluče zapucati na nas.

 

Upravo tako, a između ostalog već smo i prethodno pretrpjeli štetu od lovca. – Dodao je Rolf proučavajući svoju konzolu.

 

Nema veze, imam ideju kako ćemo izbjeći okršaj s njima u potpunosti dok nam ne dođe pojačanje. – Dok je slušao njihove primjedbe, Sirius je dobio ideju što učiniti te tako naglo okrene Dragona za 180 stupnjeva i krene prema sredini asteroidnog polja. RS Rothshild je odmah krenuo za njima, ali je onda Sirius ponovno povukao polugu za hiper-impulsnu brzinu i tako mu pobjegao iz vidika. Kad su došli do centra asteroidnog polja, smanjio je brzinu na 1/4 impulsne i sakrio Dragona unutar jednog od većih asteroida te uključio uređaj za skrivanje, a Rolf je tada prebacio letjelicu na pričuvno napajanje kako bi dodatno otežao republikanskom brodu da ih nađe.

 

E tako. Sad ćemo tu lijepo pričekati pojačanje. – Rekao je Sirius.

 

To ti uopće nije bila loša ideja Sirius. – Morao se složiti s njim Rolf.

 

Ja se samo nadam da nas republikanska gamad neće pronaći u međuvremenu. – Nervozno će na to Kurn.

 

Čisto sumnjam. – Počeo je objašnjavati Rolf: Imamo uključen uređaj za skrivanje i još sam nas prebacio na pomoćno napajanje. A tu je i ovaj asteroid tako da nas ne mogu otkriti čak ni sa tahionskim skeniranjem.

 

Istina. Prilično smo sigurni ovdje i vjerujem da možemo izdržati tih par minuta dok pojačanje ne dođe. – Uvjereno će Sirius.

 

No u taj moment su se začuli višestruki udarci i eksplozije koje su dolazile sa svih strana.

 

Oh ne, toga sam se i bojao! – Iznervirano je uzviknuo Rolf.

 

Što se događa? – Upitao ga je odmah Kurn.

 

Na to mu je odgovorio Sirius: Čini se da je Phillips ustrajan u planu da nas uništi i neće odustati pa makar morao uništiti sve postojeće asteroide u polju.

 

Taj izdajnički petaQ! – Bijesnio je Kurn.

 

Narednih nekoliko minuta je RS Rothshild bjesomučno uništavao sve okolne asteroide u centralnom dijelu polja, a zatim je počeo bombardirati torpedima i asteroid u kojem su se sakrili. Prije nego su torpeda i fazorske zrake uništile asteroid, Rolf je uključio glavno napajanje i isključio uređaj za skrivanje, dok je Sirius naglo izveo brod iz asteroida u hiper-impulsnoj brzini. Phillips je to primjetio i naredio svojoj taktičkoj časnici da puca po Dragonu te je nekoliko pogodaka fazorskim zrakama onesposobilo njegove hiper-impulsne motore i srušilo njegove štitove.

 

Dovraga! – Zaderao se Sirius kad se Dragon naglo zaustavio.

 

Nakon toga je salva torpeda pogodila stražnji trup letjelice i napravila rupu u njenom desnom warp motoru iz kojeg je počela istjecati plazma.

 

RS Rothshild

 

 

Onesposobljeni su. – Rekla je mlada žena za taktičkom konzolom Phillipsu vidjevši onesposobljenu letjelicu na zaslonu.

 

Pa što onda čekaš? Uništi ih. – Hladnokrvno joj je naredio Phillips.

 

Žena je tada krenula unositi komande, ali se odjednom zaustavila i ponovno obratila Phillipsu: Žao mi je gospodine Phillips, ali ne mogu to učiniti.

 

Razumijem. – Iziritirano će Phillps te potom kaže: Onda ću te zamoliti da se pomakneš i prepustiš mi mjesto. Ja ću to napravit.

 

Ali ne, ne možete to učiniti…! – Pokušala ga je odgovoriti mlada žena plave boje kose, ne napuštajući svoje mjesto.

 

Nemoj me tjerat da moram pozvati osiguranje Jenny! – Izderao se na nju John.

 

Onda radi što hoćeš, ali nemoj mene više mješati u ovo! – Uzvratila mu je Jenny i tako bijesna ustala iz stolice, odgurnula ga i krenula prema obližnjem turboliftu.

 

Phillips je tada mislio da li da pozove osiguranje i smjesti ju u zatvor, ali je odustao od toga i odlučio da prvo uništi onesposobljenu letjelicu koja je još bespomoćno stajala među ostacima uništenih asteroida. No prije nego je Phillips uspio unijeti komande za lansiranje torpeda, iz warpa je izletio USS Avenger i stao direktno između oštećenog Dragona i RS Rothshilda! Odmah potom je Avenger vučnom zrakom uveo letjelicu u svoj glavni hangar koji se nalazio direktno ispod gornjeg modula sa stražnje strane tanjura.

 

 

USS Avenger

 

 

Letjelica je u hangaru, kapetanice! – Izvijestila je Lenara Nataliju nakon što su se vrata glavnog hangara zatvorila.

 

Dobar posao natporučnice! – Zadovoljno je rekla Natalija te potom nastavila: A sad idemo vidjeti kakvu ispriku za ponuditi ima posada broda ispred nas. Gospođice Daniels, pozovite te izdajnike. – Naredila joj je Natalija.

 

Da, kapetanice. – Posluša ju Kendra i počne uspostavljati vezu sa RS Rothshildom no Phillips je to ignorirao i jednostavno okrenuo brod u suprotnom smjeru te se počeo udaljavati u punoj impulsnoj brzini prema izlazu iz asteroidnog polja.

 

Koji vrag oni misle da će postići s ovim. – Iznervirano je izustila Natalija te se potom obratila Lenari: Aktivirajte vučnu zraku natporučnice.

 

Tada je Lenara unijela nekoliko komandi u svoju konzolu i tako ponovno uključila vučnu zraku koja je ovaj put zahvatila Rothshilda. Sekundu kasnije zastavnica Daniels je izvjestila Nataliju o pozivu sa republikanskog broda.

 

Otvorite kanal. – Naredila joj je Natalija te je u tom momentu sliku Galaxy klase zaustavljene pomoću vučne zrake okružene asteroidnim poljem, zamijenila slika zapovjednika Phillipsa koji im se odmah obratio: Zahtjevam da isključite vučnu zraku i odmah pustite moj brod!

 

Neće ići gospodine Phillips. – Odmah mu je na to uzvratila Natalija i potom nastavila pričati: Umjesto toga, vi ćete isključiti svoje naoružanje, spustiti štitove i pratiti nas do Deep Space 9-a kako bi ublažili situaciju u koju ste se doveli. U protivnom ću biti prisiljena da vam onesposobim brod i odvučem vas tamo.

 

Vi to pokušajte i detonirat ću svih 6 Ion Storm bombi koje se trenutno nalaze na mom brodu. – Dok je to Phillips izgovarao u taj moment su iz turbolifta izletjeli Sirius, Kurn i Rolf.

 

Predlažem da ga poslušaš Natalija. – Počeo joj je objašnjavati Sirius: Taj luđak je spreman napraviti bilo što kako bi dobio što želi.

 

Upravo tako kapetanice Leyton. U to smo se mogli sami uvjeriti maloprije. – Potvrdio je Siriusove riječi Rolf.

 

Natalija je tada pogledala prvo prema njima, a zatim opet prema Phillipsu koji se zlokobno smješkao.

Gospodin Verax je u pravu. Bolje vam je da mi se ne zamjerate i napravite kako sam vam rekao. – Ponovno ju je upozorio Phillips.

 

Uredu. Lenara, isključite vučnu zraku. – Naredila joj je Natalija, te se potom ponovno obratila Phillpsu: Ovaj put ste slobodni, no sljedeći puta nećete biti te sreće.

 

To ćemo još vidjeti. – Rekao joj je Phillips arogantno i odmah zatim prekinuo vezu, nakon čega je RS Rothshild izašao iz asteroidnog polja te potom ubrzao u warp.

 

S ozbirom da nisu mogli više ništa napraviti u vezi tog incidenta, Natalija je naredila Kendri da unese koordinate za Deep Space 9 i uđe u warp.

 

*picture source