ep6

Dominion of Revenge S01E06 Losses of past and victories of present

by Ronald Sataić & Denis Mustafi

 

USS Jowston

 

Prošlo je nekih sat vremena otkako su časnici Jowstona otpratili Siriusa i ostale koji su pobjegli s njim iz zatvora, u kabine za goste. Vjerojatno kao i većina ostalih kabina, Siriusova je bila vidno manja od one koju je imao na USS Thunderbladeu. Čak je i krevet na kojem je ležao bio manji od njegovog kreveta. No to ga nije čudilo s obzirom da je Intrepid klasa bila 4 puta manja od Supremacy klase brodova. Unatoč nedostatku komfora Supremacy klase, bio je zadovoljan što se nakon duljeg vremena ponovno nalazi u prijateljskom okružju. No unatoč toj pozitivnoj činjenici, Sirius i dalje nije mogao prestat razmišljati o svom brodu i posadi. Stalno se pitao da li su se izvukli i u kakvom su stanju. Bio je još uvijek prilično bijesan što ga je Dominij onako naprasno oteo s njegovog vlastitog broda i odvojio od njegove posade. Moram prestat razmišljati o tome! – Rekao je on sebi u bradu naglas i ustao sa kreveta. Tada se uputio prema kupaoni gdje si je umio lice hladnom vodom i potom ga obrisao ručnikom. Nakon što se pogledao u ogledalo i popravio si frizuru, Sirius je izašao iz svoje kabine i krenuo prema obližnjem turboliftu.

Vodi me na palubu na kojoj je glavni brodski restoran. – Obrati se on računalu čim je ušao u turbolift.

Prošlo je nekoliko sekundi prije nego su se vrata turbolifta otvorila na jednoj od donjih paluba Jowstonovog tanjura.

Kako Sirius nije točno znao gdje se nalazi restoran na Jowstonu prišao je jednom od članova posade kojeg je sreo nedugo nakon što je izašao iz turbolifta, te ga upitao: Oprostite, zastavniče. Gdje se tu točno nalazi brodski restoran?

 

Ravno niz hodnik pa lijevo, zapovjedniče. – Pristojno mu je odgovorio mladi bajoranski zastavnik.

 

Sirius mu se zahvalio i odmah potom nastavio prema restoranu. Po ulasku u isti, Sirius je primjetio kako je i on znatno manji od onog na Thunderbladeu te također pomalo mračniji. Odmah na desno od ulaza se nalazio šank dok su se ravno naprijed nalazi stolovi za objed. Nije mu trebalo puno da spazi andorijanskog časnika koji je njega i ostale dočekao u sobi za teleportaciju.

Smijem li vam se pridružiti natporučniče? – Upitao ga je kad se približio šanku.

 

Naravno, zapovjedniče. Dobro bi mi došlo malo društva. – S blagim smješkom mu je odgovorio mladi Andorijanac te je potom odmah natuknuo: I slobodno me zovite Endilev.

 

Uredu, Endilev. – Udovolji mu Sirius sjedavši na stolicu do Endilevove te potom uzvrati: I vi možete zvati mene Sirius.

 

Moment nakon što je to rekao, žena crne boje kose koja se nalazila iza šanka ga je upitala što će popiti.

 

S obzirom da pretpostavljam kako nemate nerepliciranog Kanara, dajte mi jedan dupli Jagermaister i Coca Colu. – Odgovorio joj on sa laganim smješkom na licu. Za manje od minutu nakon što je to rekao, crnokosa konobarica je stavila pred njega čašu koja je do pola bila napunjena Jagermaisterom i bocu Coca Cole do nje. Sirius joj se zahvalio sa smješkom te si je potom prelio dio Coca Cole iz boce u čašu s Jagermaisterom i otpio gutljaj. Tako su neko kraće vrijeme u tišini Sirius i Endilev ispijali svoja pića, a onda je Sirius pogledao prema Endilevovoj čaši koja je sadržala plavu tekućinu i upitao ga: Jel to Andorijansko pivo?

 

Vidim da se dobro razumijete u pića. – Logički je zaključio Endilev te potom nadodao: Obično bi većina njih zamijenila to s Romulanskim pivom.

 

Pa naravno da se razumijem s obzirom da sam imao prilike probati oboje. – Na to će Sirius pa nastavi: No ja preferiram Kanar, ili Jagermaister s Colom u nedostatku istog.

Onda je otpio još jedan gutljaj prije nego je odlučio postavit novo pitanje Endilevu popraćeno blagim osmijehom: Jel ti to često konzumiraš?

 

I ne baš. – Odgovorio je nezainteresirano Endilev, otpio gutljaj i nadovezao se na svoj šturi odgovor: To ja tako malo popijem da mogu lakše zaspati.

 

Razumijem. – Kaže na to Sirius prije nego je dovršio svoju čašu i naručio još jedan Jagermaister. Potom se istovremeno dok si je ulijevao preostalu Coca Colu u novu čašu Jagermaistera obratio Endilevu: Ti imaš sestru, je li tako?

 

Da… – Kaže on pomalo nesigurno, pošto nije znao ništa o svojoj sestri otkako je Jowston zapeo u Gama kvadrantu. Otpio je tada jedan poveći gutljaj i zamišljeno pogledao prema jednom od brodskih prozora te potom upitao Siriusa: Zašto pitaš?

 

Pa zato što mi je tvoja sestra puno pričala o tebi. – Odgovorio mu je Sirius, pa potegnuo gutljaj iz svoje netom napunjene čase.

 

Stvarno?! – Uzbuđeno će Endilev te postavi Siriusu nekoliko pitanja o njoj: Jel Talla živa? Da li je dobro? I otkuda se znate?

 

Prije nego se mogao sjetit još kojeg pitanja, Sirius mu kaže: Polako Endilev. Znam da si uzbuđen i da ju dugo nisi vidio, no dopusti da ti objasnim trenutno stanje. Otpio je tada Sirius još jedan gutljaj prije nego je nastavio pričati: Dosta se stvari promijenilo otkako ste vi zapeli u Gama kvadrantu… Kao i sama Federacija tako je i tvoja sestra Talla doživjela priličan napredak u tih 5 godina vaše odsutnosti.

 

Kako to misliš? – Pita ga Endilev iznenađeno prije nego je popio posljednji gutljaj svog pića i zatražio još jednu rundu od konobarice.

Dok mu je konobarica točila piće Sirius mu je krenuo objašnjavati situaciju: Pa, za početak Talla više ne služi na USS Avengeru, već služi na mom brodu. – USS Thunderbladeu.

 

USS Thunderblade?! Koji je to brod? – Zamišljen i sad još dodatno iznenađen ovim otkrićem prozbori Endilev.

 

To je brod Supremacy klase… – Krenuo mu je odgovarati Sirius, no prije nego je stigao dovršiti, Endilev kojem sad tek ništa nije bilo jasno ga je prekinuo još jednim pitanjem: Koja je to pak sad klasa?

 

Dopusti mi da dovršim. – Prekinuo ga je Sirius prije nego ga je ovaj izrešetao podpitanjima te potom nastavio s objašnjavanjem: Supremacy klasa je prvi federacijski dreadnought. Dosad su samo tri izgrađena, uključujući i moj brod.

 

Pa to stvarno jest veliki napredak, moram priznati. – Složio se Endilev koji je bio vidno iznenađen ovim novim informacijama.

Prije nego je Sirius uspio išta dalje progovoriti, Endilev se odlučio na novi upit: No dobro, daj mi reci malo više o mojoj sestri, odnosno kako je ona? I kako joj je služiti na tvom brodu?

 

Tvoja sestra se prilično dobro drži s obzirom na to što su joj roditelji takvi kakvi jesu i što te nije mogla izvući iz situacije u kojoj si se našao. – Odgovorio mu je polako Sirius te potom nastavio: Što se službe na mom brodu tiče, tvoja sestra je uvijek na visini zadatka i ona je moja desna ruka bez koje ne bih mogao.

 

Drago mi je to čuti. – Zadovoljno će na to Endilev, pa se onda prisjetio kako mu je Sirius zaboravio reći gdje i kako su se upoznali, te ga je i to upitao.

 

Prije nego mu je odgovorio na njegovo pitanje, Sirius je ispio i svoju drugu čašu: Mi smo se upoznali još davno prije dok sam bio na zadnjoj godini akademije. Ona je tek upisala akademiju. Bili smo jako dobri prijatelji te čak i u kratkoj vezi jedno vrijeme. Nažalost to nije uspjelo zahvaljujući njenim konzervativnim roditeljima i vašem starijem bratu. Bez uvrede. – Dodao je Sirius pomalo skeptično, ali s poštovanjem.

 

Uredu je. Znam kakvi su moj roditelji i moj stariji brat, nažalost. – S dozom srama i prijezira u glasu mu je uzvratio Endilev.

 

No dobro, na stranu sad s time. – Brzo je nastavio Sirius vidjevši da je Endilev krenuo eksirat treću čašu Andorijanskog piva: Uglavnom tvoja sestra je dobro i sad ćeš ju napokon moći vidjeti nakon dugo vremena.

 

I sve to zahvaljujući Dominiju i Breenima. – Ironično će Endilev dok je spuštao svoju napola ispijenu čašu na šank.

 

Da, tko bi rekao. – Složio se s njim Sirius.

 

U tom momentu su se vrata restorana otvorila i kroz njih je prošla kapetanica Natalija, a Sirius i Endilev su odlučili usmjeriti poglede direktno prema njoj. Ono što im je bilo najzanimljivije jest činjenica da je umjesto uniforme imala na sebi usku tamnoplavu majicu kratkih rukava i crne tajice. Prije nego što im je prišla Sirius si nije mogao pomoć, a da ju ne prokomentira na glas: Zbilja je predivna.

 

Da, to se zbilja ne može poreći. – Složio se Endilev s njim dok je ispod radara odmjeravao Nataliju.

 

Mogu li vam se pridružiti gospodo? – Upitala ih je Natalija pritom se blago osmjehnuvši obojici.

 

Naravno! – U isti glas su joj odgovorili Sirius i Endilev.

 

Sjedavši u stolicu pored njih dvojice, Natalija im je postavila sljedeće pitanje: I o čemu ste to pričali vas dvojica dosad?

 

Prije nego je Endilev uspio išta reć, Sirius je dao odgovor umjesto njega: Upravo sam pričao Endilevu o njegovoj sestri.

 

Aha…a otkud ti znaš njegovu sestru? – Zbunjeno je upitala Natalija Siriusa, na što joj je on brzo odgovorio: Ona je moja prva časnica na USS Thunderbladeu.

 

A tako znači. – Iznenađeno će Natalija te se potom obrati Endilevu: Pa to je super. Sad ćete se vas dvoje napokon moć vidjet nakon dugo vremena.

 

Da. – Potvrdno kaže Endilev sa smješkom na licu te dovrši svoju čašu i ustane sa svog stolca.

 

Vidjevši to, Sirius ga upita: Gdje si krenuo?

 

Ma već me pomalo umor hvata i idem odspavat malo, prije nego dođemo na Deep Space 9. – Odgovori on umornim glasom.

 

Na to mu Sirius kaže: Pa dobro onda Endilev. Želim ti ugodan san i da se dobro naspavaš.

 

Hvala, i ja vama isto. – Rekao im je Endilev te ih potom pozdravio i napustio restoran.

 

Za razliku od Endileva Sirius je odlučio još malo ostati i popiti piće s Natalijom koja ga je upitala čim je otpila gutljaj svog Akamarijskog brandyja: Vidim ti baš nisi umoran?

 

Ne još. – Odgovorio joj je brzo Sirius i zatim odmah nadodao sa blagim osmijehom na licu: A i nemam običaj ostavljati dame da same piju.

 

Pošteno. – Na to će Natalija te mu uzvrati smješak. Zatim, primjetivši prsten na Siriusovoj desnoj ruci, ona mu odluči postaviti novo pitanje: I tko je sretnica?

 

Čuvši to Sirius je odmah potegnuo veći gutljaj iz svoje čaše, lagano pognuo glavu i potom rekao: Bila je sretnica, no nažalost prekratko…

 

Nataliji je trebalo možda par sekundi da shvati o čemu je riječ pa da se počne ispričavati: Oh, žao mi je. Stvarno nisam znala…

 

Uredu je. – Zaustavio ju je Sirius i otpio još jedan gutljaj, a onda mu je Natalija postavila sljedeća pitanja: Kad se to dogodilo? I kako je uopće došlo do toga?

 

U tom momentu su Siriusu počele dolaziti slike tog nemilog događaja i sjećanja na njegovu bivšu zaručnicu te ga je krenuo polako prepričavati: To se dogodilo nekih par mjeseci prije završetka dominijskog rata. Ja sam u to vrijeme još uvijek služio na USS Raptoru kao njen taktički časnik, a Sarah je bila glavna brodska doktorica…

Sirius je ponovno zastao da popije još jedan gutljaj te brzo zatim nastavio: Pridružili smo se 6. floti u obrani Koralis sustava. Za vrijeme bitke nam je jedna od dominijskih krstarica srušila štitove i Jem’Hadari su se teleportirali na brod skup sa jednim mjenjolikom koji je namjeravao sabotirati warp jezgru. Sarah je baš tada prolazila jednim od hodnika nedaleko od strojarnice kako bi pružila prvu pomoć ranjenicima u tom području. Negdje usput je spazila mjenjolika koji je otvorio jednu ploču i počeo prčkati po jednom od EPS vodova. I kad ga je pokušala spriječiti…(Siriusu je potekla suza niz obraz)…, PROKLETO ĐUBRE JU JE UBILO!

 

Nakon što je to izgovorio nastupila je kratkotrajna tišina, a prije nego se uspio uhvatiti za praznu čašu konobarica mu je utočila još Jagermaistera i Coca Cole. Dok je tako otpio gutljaj iz ponovno pune čaše, Natalija mu je stavila ruku na rame i još jednom ponovila: Stvarno mi je žao zbog toga.

 

Da sam barem bio tamo, sad bi još možda bila živa. – Kaže kroz suze Sirius i doda: Imam osjećaj kao da sam ju iznevjerio.

 

Vidjevši ga onako uplakanog i jadnog, Natalija ga je odlučila utješiti: Ne možeš tako razmišljati. Nisi ti kriv zbog toga. Bio si na drugom kraju broda i borio se za njega, i svoju posadu…

Prije nego je nastavila popila je gutljaj Akamarijskog brandya iz svoje čaše: Jedini krivac za njenu smrt je taj mjenjolik koji je to napravio.

 

Znam, ali najgore od svega je to što je đubre pobjeglo i nismo ga našli više. – Sad već pomalo ljutito kaže Sirius.

 

To već razumijem, no zato ćeš se možda ovaj put imat prilike osvetiti. – Logički s dozom ironije zaključi Natalija.

 

Brišući suze s lica Sirius tada podigne glavu i kaže: I hoću! Bar joj to dugujem.

 

Nakon toga je eksao čašu, pridignuo se i pitao Nataliju: Što kažeš na partiju šaha u mojoj privremenoj kabini?

 

Prije nego što je odgovorila, ona je također odlučila dovršiti svoju čašu, i onda ustala iz stolice: Pa to nije nimalo loša ideja.

 

Ok, idemo onda. – Nešto raspoloženijim tonom će Sirius, prije nego što su oboje izašli iz restorana i zaputili se do njegove privremene kabine na Jowstonu. Putem do kabine Sirius je napokon prestao razmišljati o svojoj bivšoj zaručnici i fokusirao se na bolje upoznavanje s kapetanicom Natalijom. Kad su došli u kabinu, pripremio je klasičnu šahovsku ploču i figure koje je netom prije replicirao. Tako su krenuli igrati do kasno u noć i međusobno prepričavali događaje iz prošlosti. Nakon koja 2-3 sata igranja, Natalija je ustala i rekla Siriusu: Oprosti, ali ja sam već dosta umorna i idem do svoje kabine odspavati malo.

 

Nema problema. Daj mi da te otpratim do izlaza. – Pristojno sa smješkom na licu joj je odgovorio Sirius, obuhvatio ju rukom oko vrata i odveo prema izlazu iz kabine. Čim su se vrata otvorila i propustila svjetlost iz praznog hodnika u polumračnu kabinu, Natalija je zastala na dovratku okrenula se prema Siriusu i lagano ga poljubila u obraz. Sirius joj je bez oklijevanja uzvratio s kratkim poljubcem u usta prije nego što su se oprostili. Nakon što su se vrata zatvorila Sirius je već vidno umoran oteturao do kreveta, srušio na njega i utonuo u san…

 

 

USS Thunderblade

 

 

Bitka protiv dominijsko-breenske flote je postajala sve teža i teža. Thunderbladeov glavni strojar Rolf i njegova dva pomoćnika su se trudili održavat brodske sustave ”na životu” koliko je to god bilo moguće, dok su ostali časnici u strojarnicama popravljali pregorjele vodove i zamjenjivali warp zavojnice.

Ni na glavnom mostu situacija nije bila puno bolja. Od siline pogodaka neprijateljskih torpeda i energetskih zraka su neki vodovi izletjeli iz brodskog stropa i kvartanijskih pregrada. Posvuda su frcale iskre i dim se stvarao oko pregorjelih konzola. Sa svakim novim pogotkom brod se sve više i više tresao.

 

Zbog situacije u kojoj su se našli Thunderbladeova prva časnica je u sebi proklinjala Dominij i Breene kao i znanstvenike koji su izumili korbomitni reflektorski štit. U početku kad su ga uključili, taj štit se pokazao kao vrlo učinkovita obrana protiv nadolazećih neprijateljskih projektila. No zahvaljujući traljavo obavljenom poslu federacijskih znanstvenika i inžinjera koji su ugradili generator dotičnog štita, isti je ubrzo pregorio.

 

U tom momentu je Tallu iz misli u stvarnost vratio glas romulanske poručnice: Jedan brod se upravo otkrio iza nas.

 

Koji brod? – bez oklijevanja ju je upitala Talla.

 

Pogledavši u zaslon na svojoj konzoli Sera joj je odmah odgovorila: USS Tesla – Intrepid klasa broda.

 

Čuvši to Talla je podignula pogled prema zaslonu i upitala Kardasijanca za upravljačkom konzolom broda koji se neumorno trudio izbjegavati nadolazeća neprijateljska torpeda i energetske zrake: Potporučniče Galen, da li ih možemo kontaktirati?

 

Ubrzo je stigao negativan odgovor na Tallino pitanje te se ona u tom momentu ustala iz stolice i prišla konzoli za kojom je bio mladi časnik koji je mjenjao Rolfa.

 

Smjenjeni ste zastavniče. – Odlučno je rekla Talla mladom časniku koji je iznenađeno ustao iz stolice i prepustio joj mjesto za konzolom. Čim je sjela u stolicu Talla je odmah počela unositi set komandi u konzolu i tako povećala jačinu frekvencije komunikacijskog sustava.

Probajte ih sad dobiti, potporučniče. – Naredila je Galenu koji je potom ponovno probao kontaktirat Teslu i ostale brodove.

 

Još uvijek ništa. – Odgovori joj on nakon par pokušaja poziva federacijskih i kardasijanskih brodova.

Dovraga! – Uzviknula je Talla i lupila rukom po konzoli prije nego što se obratila Seri: Poručnice, da li možete saznati koji je od neprijateljskih brodova izvor ometanja komunikacijskih kanala?

 

Mogu pokušati, ali nekako sumnjam da će nam to puno pomoći. – Skeptično joj je odgovorila Romulanka istovremeno unosivši komande u konzolu.

 

Mora postojat način da kontaktiramo naše brodove. – Kaže Talla na to, vrativši se u kapetansku stolicu.

 

U međuvremenu su tanjur i pogonski dio USS Moffata došli u formaciju s Thunderbladeom i počeli pucati na obližnje dominijske i breenske brodove, dok su USS Tesla zajedno sa svoja dva runabouta, i novopridošli kardasijanski brod Kulinor klase uništili jednog dominijskog lovca i razarača.

Istovremeno je Kurn uputio još jednu salvu kvantnih torpeda prema dominijskom dreadnoughtu, popraćenu fazorskim zrakama i pulsevima koji su pogađali okolne neprijateljske brodove. Nedugo zatim se jedan od Teslinih runaboutova zaletio u Breenski brod koji se koju sekundu kasnije pretvorio u vatrenu kuglu, dok su se za to vrijeme Thunderbladeove rotirajuće pulsne fazorske kupole pobrinule za još dva dominijska borbena lovca.

 

Nešto kasnije je CDF Toran zajedno sa ostalim kardasijanskim brodovima vaporizirao još jednu breensku krstaricu i dominijskog razarača koji su pokušali straga napast Teslu.

 

Na to je uslijedio odgovor od jedne dominijske krstarice koja je uputila nekoliko polaronskih torpeda i zraka prema već podosta oštećenom kardasijanskom Galoru te mu tako onesposobila impulsne motore.

 

Nakon nekog vremena Sera je dobila rezultate skeniranja te se obratila Talli: Situacija ipak nije toliko loša kao što sam mislila. Izvor ometanja je taj dreadnought ispred nas.

 

Morat ćemo ga uništiti onda. – Logično je zaključila Talla.

 

Ali kako ćemo to izvest bez pomoći ostalih brodova? – Skeptično je upitao Galen dok je još uvijek izbjegavao neprijateljsku vatru te istovremeno pokušavao bezuspješno kontaktirati savezničke brodove.

 

Međutim u tom momentu se onesposobljeni Galor polovinom impulsne brzine zaletio u dominijski dreadnought koji je od siline eksplozije ostao bez štitova, dok mu je na mjestu udara nastala poveća rupa u oklopu.

 

To je to! – Euforično je uzviknuo Galen te odmah nastavio: Izgleda da je eksplozija tog Galora smanjila intenzitet ometanja komunikacijskih kanala.

 

Odlično! Pozovi naše brodove. – Bez oklijevanja naredi Talla Galenu, na što joj je on samo kimnuo glavom i unio slijed komandi u svoju konzolu te tako pozvao preostale federacijske i kardasijanske brodove.

Kanal je otvoren. – Izvijestio on Tallu nakon nekoliko sekundi traženja frekvencije.

 

U tom momentu Talla je pročistila grlo i glasno rekla: USS Thunderblade svim brodovima! Okružite dominijski dreadnought i koncetrirajte svu svoju paljbu na njegov oštećeni dio. Pucajte na moj znak.

 

Trebala je možda minuta da 10 federacijskih i kardasijanskih brodova okruže ogromni dominijski brod koji je u međuvremenu ispalio još jednu salvu polaronskih torpeda popraćenu žestokom paljbom iz fazni polaronskih topova te tako uništio sekundarni trup USS Moffata.

 

Vidjevši na svom taktičkom zaslonu da su svi brodovi spremni Kurn je odmah o tome obavijestio Tallu: Svi brodovi su u formaciji i čekaju na vašu naredbu, zapovjednice.

 

Gledavši u veliki neprijateljski brod na zaslonu Talla je tada ”hladnim” glasom naredila: Paljba!

 

Iste sekunde kada je izgovorila tu riječ, prema dreadnoughtu je poletjelo više desetina različitih torpeda kao i mnogobrojne energetske zrake i pulsevi. Od svog tog silnog arsenala koji su federacijski i kardasijanski brodovi uputili prema njemu, na trupu dreadnoughta su se počele stvarati broje rupe. Posljednja salva kvantnih torpeda i pražnjenje sva 4 Thunderbladeova fazorska topa na dreadnoughtu su na kraju rezultirali njegovim totalnim uništenjem.

 

Kako bi zaštitila brod od udarnog vala koji je uslijedio odmah potom eksplozije dreadnoughta, Talla je preko Rolfove konzole preusmjerila svu energiju u prednje štitove. Neki od dijelova dreadnoughta su pogodili neprijateljske brodove koji su se našli u neposrednoj blizini eksplozije.

 

Mjenjolik koji je bio odgovoran za sabotažu Thunderbladea kao i za napad na federacijske i kardasijanske brodove se u zadnji čaš uspio teleportirati na jedan od preostalih breenskih bojnih brodova.

 

Nakon što je prošao udarni val eksplozije, Galenova konzola je svojim karakterističnim zvukom najavila poziv te je on odmah o tome obavijestio Tallu: Imamo poziv sa jednog od neprijateljskih brodova, zapovjednice.

 

Otvorite kanal, potporučniče! – Odmah mu je naredila Talla.

 

Da, zapovjednice! – Potvrdno klimne on glavom te uspostavi vezu s breenskim bojnim brodom, a na Thunderbladeovom zaslonu se tada pojavilo lice mrzovoljnog mjenjolika koji je odmah rekao: Dobili ste ovu bitku zapovjednice, ali nećete i rat!

 

Prije nego je Talla uspjela išta izustiti, mjenjolik je prekinuo komunikaciju, a onda se ostatak neprijateljskih brodova okrenuo te nestao u ljubičastim vrtlozima.

 

Imam predosjećaj da ovo nije bio zadnji put što smo sreli tog mjenjolika. – Uvjereno će na to poručnica Sera.

 

Talla se složila s njom i rekla: I meni se čini. Jedino je pitanje s koliko će brodova doći sljedeći put.

 

Zato prije nego što dođu preporučio bih da se maknemo s ovog mjesta. – Ubacio se Galen prije nego su Talla i Sera mogle nastavit diskusiju.

 

U pravu ste potporučniče! – Složio se s njim i Kurn te se nadovezao: Trebat će nam popravci kao i nove zalihe torpeda prije nego što ćemo bit spremni za sljedeću bitku.

 

Kad je to rekao, Talla je pritiskom komunikatora pozvala šefa strojarnice Rolfa: Jeste li zamjenili warp zavojnice, poručniče Smith?

 

To smo obavili već prije nekih 10-ak minuta. – Odmah joj je odgovorio Rolf.

 

Uredu. Jel možemo onda u warp? – Upitala ga je ona, iako je znala već odgovor.

 

Na to je Rolf pozitivno odgovorio i dodao: No molio bih da ne preforsirate motore posto su dosta štete pretrpili.

 

Imat ćemo to u vidu. – Poručila mu je Talla prije nego što je prekinula komunikaciju te se potom obratila Galenu: Pošaljite poruku našim brodovima da nas slijede do Deep Space 9-a i ubrzajte u warp 9.

 

Da, zapovjednice. – Reče na to Galen nakon čega je odmah unio kurs za DS9 i ubrzao u warp. Zajedno s Thunderbladeom su preostali federacijski i kardasijanski brodovi također nestali u bljesku ostavljajući za sobom hrpu plutajućih ostataka brodova različitih konfiguracija.

 

Most je vaš natporučniče! – Obratila se Talla Kurnu te se odmah potom uputila prema kapetanskom uredu.

Napokon malo mira. – Pomisli ona zasjevši u stolicu u kojoj je inače sjedio njen zapovjednik.

Tada je uključila računalo za stolom ispred kojeg je sjedila i tako par sekundi razmišljala, a onda pristikom na nekoliko tipki aktivirala snimanje.

 

Dnevnik prve časnice USS Thunderbladea: Prošlo je neko kraće vrijeme otkako smo se prvi put nakon više od 5 godina sukobili s Dominijem i Breenima. Prije nekoliko sati nismo ni razmišljali da bi to bilo moguće, a sad smo osim bez jednog našeg i tri kardasijanska broda, također ostali i bez našeg zapovjednika Siriusa Veraxa. I što je najgore od svega ne znamo gdje su ga odveli i da li je još živ. Nažalost trenutno ne možemo ništa učiniti po tom pitanju, ali zato možemo otići do DS9-a te tamo postaviti prvu liniju obrane. Samo se nadam da ćemo imati vremena popraviti brod i dočekati flotina pojačanja, te da ćemo moći u međuvremenu pronaći i osloboditi našeg zapovjednika.

 

Završivši posljednju rečenicu Talla je naredila kompjuteru da spremi snimku te ostala sjediti u stolici razmišljajući o novonastaloj situaciji u kojoj su se našli ona i njena posada.

 

*picture source