e04

Dominion of Revenge S01E04 Abducted and imprisoned

by Ronald Sataić

Dominijsko-breenski hibridni brod br. 47

 

Kroz federacijski svemir se neprimjetno u obličju broda Nova klase kretao dominijski brod velikom brzinom. Kapetanica Natalija je dobar dio vremena provela u nesvijesti, a onda su joj se odjednom počeli otvarati očni kapci. Prvo što je ugledala je bio crni strop od kojeg se reflektirala ljubičasta svjetlost. Imala je blijeda saznanja o onome što im se dogodilo nedavno te se također pitala koliko je vremena prošlo otada. Kako bi za početak utvrdila gdje se nalazi Natalija se uzdigla u sjedeći položaj i osvrnula po mračnoj sobi koja je bila jedino osvjetljena nepoznatom ljubičastom svjetlosti, a koja se probijala kroz dva omanja prozora smještena nasuprot povećim metalnim vratima. Ugledavši dotična vrata Natalija je ustala sa kreveta na kojem je ležala u nesvijesti i krenula prema njima no u tom momentu ju je zaustavila nepoznata ruka na njenom ramenu i glas iza nje: Ja to ne bih pokušavala na tvojem mjestu.

 

Natalija je odmah maknula ruku sa svojeg ramena te se naglo okrenula se prema nepoznatoj osobi i upitala: Tko ste vi?

 

Ja sam Ambasadorica Treyal. – Izašavši iz sjene joj je odgovorila Romulanka.

 

Natalija je sad bila još više zbunjena nego prije, no prije nego što je išta reć Romulanka ju je upitala: Vi ste vjerojatno jedna od ambasadorica s kojom sam se trebala sastat u Unroth sistemu?

 

Ne. Ja sam kapetanica USS Valora, koji je… – tada je zastala i upitala: Gdje smo mi to?

 

Romulanka je s nelagodom u glasu odgovorila: U zatvoru na dominijskom brodu tj. točnije na jednom od brodova koji je uništio našu stanicu u Unroth sustavu i vjerojatno vaš brod također.

 

Moj brod je uništen?! – Zaprepašteno je upitala Natalija.

 

Bojim se da jest. – Odgovorila joj je Romulanka ne oklijevajući.

 

Čuvši to Natalija je odmah postavila sljedeće pitanje: A što je s mojom posadom?

 

Poznajući Dominij i Jem’Hadare pretpostavljam da su u nekim od ostalih ćelija ili su ubijeni. – Logično zaključi Romulanka.

 

Prije nego je Natalija uspjela pitati bilo što drugo vrata iza nje su se otvorila i dva Jem’Hadara su gurnuli vidno bijesnog Klingonca direktno prema njoj. Natalija se uspješno izmaknula Klingoncu koji se uhvatio za stranicu obližnjeg ležaja i tako se uspio održat na nogama.

 

Platit ćete mi za ovo targovi jedni kukavički!!! – Zaderao se Klingonac na Jem’Hadare koji su u isto vrijeme zatvorili vrata od ćelije. Shvativši da su otišli Klingonac se malo smirio i osvrnuo oko sebe. Prvo je pogledao Romulanku, a zatim Nataliju i rekao: Vidim da ste se probudili kapetanice.

 

Da. – Kratko mu je odgovorila Natalija i zatim ga upitala: A vi ste?

 

Eh…to što sad nije vrijedno spomena. – Rezignirajuće je odgovorio Klingonac i zatim nastavio: Da nije bilo ovih prokletih dominijskih kukavica upravo bi slavio na Qo’Nosu pobjedu skupa sa svojim ratnicima koji su služili sa mnom na IKS Hu’Teghu. Sad zahvaljujući njima sam obešćašćeni klingonski kapetan koji je žrtvovao svoj brod i posadu uzalud.

 

Ne bih se složila s vama kapetane Jonka. – Prekinula ga je Romulanka i onda nastavila: Ako me pamćenje još uvijek dobro služi rekli ste mi da ste svoj brod zaletjeli u jedan od dominijski brodova i pritom ga uništili.

 

Jesam, ali trebao sam i ja bit uništen s njim is a svojom posadom. – Mrzovoljno je rekao Klingonac te je zatim pognute glave nastavio: Sad zbog toga nikad neću u Sto’Vo’Kor i nema šanse da to ikako ispravim.

 

Uvijek ima nade. – Reče mu na to Natalija i zatim pogledavši Romulanku predloži: Mogli bi se probat izvući odavde, ako se slažete?

 

Na koji način?! Nalazimo se na nepoznatom neprijateljskom brodu koji vrvi od dominijskih i breenskih vojnika. Uz to ne znamo gdje smo i pitanje da li uopće ima koga u blizini da nam pomogne. Da stvar bude gora ne krečemo se warpom nego kroz nekakvu vrstu umjetne crvotočine ili kvatno-mlaznog pogona, a možda i transwarpa. – Objasnila je romulanka dobro razmotrivši situaciju u kojoj su se našli.

 

Na to se oglasio Jonka: U svakom slučaju bolje da nešto poduzmemo nego da čekamo da nas ove kukavice zamjene s mjenjolicima i infiltriraju ih u naše redove.

 

Slažem se. Već su napravili i više nego dovoljno kaosa, i ako ih nekako ne spriječimo mogli bi uzrokovat otvoreni rat između Federacije i ostalih većih sila Alfa kvadranta. – Ozbiljno je rekla Natalija.

 

Treyal je shvatila o čemu su govorili Jonka i Natalija pa se nadovezala: Što bih značilo da bi tako oslabili naše obrambene snage i flote te tako lakše zavladali Alfa i Beta kvadrantom.

 

Upravo tako. – Potvrdno je kimnula glavom Natalija.

 

Tada je Klingonac ustao s ležaja i rekao malo glasnije: To im nikako ne smijemo dopustiti. Ako već žele rat, onda će ga i imat, ali ne na ovakav podmukao i kukavički način.

 

Uredu, no prije nego što ih pokušamo zaustaviti moramo razradit plan kako da se izvučemo s ovog broda. – Logički je zaključila Romulanka.

 

Natalija je odmah na to rekla: Prvo bi se trebali dočepati nekakvog oružja.

 

To svakako. No kako ćemo to izvesti? – Upita ju Treyal.

 

Klingonac je prvi ponudio odgovor: Jednostavno. Namamit ćemo Jem’Hadare u ćeliju i savladat ih. S obzirom da samo dva Jem’Hadara stoje pred ćelijom, a nas je troje, to ne bi trebao biti veliki problem. Osim toga, Jem’Hadari i nisu tolko pametni kad su me pustili da prođem nezapaženo i ostavim si ovo.

U tom momentu na iznenađenje Treyal i Natalije, Jonka izvuče dk’tagh koji se nalazio ispod madraca njegovog ležaja.

 

To će nam biti i više nego dovoljno za početak. – Zadovoljno je zaključila Natalija te nastavila: Ok, ja ću sad isprovocirati Jem’Hadare da uđu u ćeliju.

 

No prije nego je Natalija išta pokušala, Klingonac ju je zaustavio i rekao joj pružavši joj dk’tagh: Ne! Ja ću ih isprovocirat, a ti samo iskoristi ovo kad obojica Jem’Hadara budu unutra.

 

A što ja trebam napraviti? – Znatiželjno je upitala Treyal.

 

Natalija joj je na to odgovorila: Ti ćeš mi pomoći da savladamo Jem’Hadare.

 

Uredu. Jesmo li sad svi spremni? – Upitao je Jonka odlučno blago zarežavši pritom.

 

Natalija i Treyal su na to samo potvrdno kimnule glavom, a Jonka se tada krenuo derat i lupati po tritanijskim vratima: Kukavice!!! Pustite nas van…!!! Jeste me čuli?!

 

Nije puno trebalo, a da se vrata ćelije ne otvore i uđu uznemireni Jem’Hadari, a onda se odvilo sve u sekundama. Kad su Jem’Hadari nasrnuli na Jonku koji se branio šakama i nogama, Natalija je s leđa ubola jednog od njih i srušila ga na pod, dok je u međuvremenu Treyal izvukla iz pojasa polaronsku pušku drugom Jem’Hadaru i odmah ga potom dezintegrirala. Prije nego je Treyal dezintegrirala i drugog Jem’Hadara, Natalija je izvukla iz njegovih leđa dk’tagh i oduzela mu polaronsku pušku.

 

Ovo je bilo lakše nego sam očekivao. – Zadovoljno kaže Jonka dok se dizao s poda i brisao prašinu sa svoje uniforme.

 

Na to se odmah nadovezala Treyal i rekla: To je samo dokaz manjka inteligencije Jem’Hadara.

 

Super! Sad samo moramo naći konzolu i saznat na kakvom se to brodu točno nalazimo te poslat kodiranu poruku Federaciji, Klingonskom i Romulanskom carstvu o namjerama Dominija. – Rekla je Natalija taman kad je dominijski brod iznenada izašao iz umjetne crvotočine i nastavio putovat standardnom warp brzinom.

 

Koji se sad vrag događa? Zašto su usporili? – Pomalo zbunjeno i ljutito je upitao Jonka na što mu je Natalija odgovorila: Ne znam, ali to ćemo saznat.

 

Prije nego su izašli iz ćelije, Treyal je zapucala kroz vrata kako bi provjerila da li je polje sile još uvijek upaljeno. Na njihovu sreću to nije bio slučaj pa su svo troje mogli bez problema izaći na hodnik u kojem je bilo više ćelija. I s jedne i s druge strane je bilo još Jem’Hadara koje su Natalija i Treyal odmah neutralizirale polaronskim puškama. Tako se i Jonka dočepao jedne od njih. Sad su potpuno naoružani imali veće izglede uspješno se javiti saveznicima i naposljetku pobjeći s dominijskog broda. U jednoj od ćelija Natalija je ugledala svoje časnike s USS Valora. Ona, Jonka i Treyal su odmah onesposobili polje sile i raznijeli vrata polaronskim puškama te izvukli iz ćelije Isaaca, Lenaru i Kendru koje su također opskrbili polaronskim puškama od mrtvih Jem’Hadara.

 

Gdje su ostali? – Upitala je Natalija Lenaru na što je ona pognula glavu i odgovorila: Jem’Hadari su ih strijeljali.

 

Ta gamad! Platit će mi zbog toga! – Ljuto će na to Natalija prije nego je glavom pokazala ostalima da je slijede niz hodnik gdje se nalazila konzola.

Na njihovu sreću kod konzole nije bilo nikog i sad su se napokon mogli javiti Federaciji i ostalim saveznicima te saznat neke informacije o brodu na kojem se nalaze.

 

Čim su se približili konzoli Natalija je upitala: Tko od vas se razumije u dominijske sustave?

 

Čuvši to Isaac joj je odmah prišao i rekao: Ja sam se svojevremeno još u prvom dominijskom ratu informirao o dominijskoj tehnologiji i brodskim sustavima.

 

Odlično! – Uzviknula je Natalija i zatim odmah rekla: Saznaj sve što možeš o ovom brodu.

Odmah se potom okrenula prema Kendri i rekla: Ti ćeš poslati kodiranu poruku Federaciji, Klingonskom i Romulanskom carstvu o nedavnim događajima. Naši narodi moraju znati s čime imamo posla.

 

Da kapetanice! – Posluša ju Kendra i priđe drugom kraju konzole dok je Isaac bio na njenom suprotnom kraju i pokušavao dobiti informacije o nepoznatom dominijskom brodu.

 

Ubrzo su se podatci o brodu počeli prikazivati na jednom od zaslona na Isaacovom dijelu konzole te se on obratio ostalima koji su oprezno gledali oko sebe nebi li naišao tko od dominijskih članova posade. Isaac je tako istovremeno gledao u mali zaslon i naglas isčitavao podatke s njega: Ovo je potpuno novi dizajn, dosad nezabilježen u našim bazama podataka. Čini se da je ova klasa neka vrsta hibrida koja koristi i dominijske, i breenske tehnologije. Može pucat i fazne polaronske i tetrionske zrake kao i nekakvu vrstu prigušne zrake koja u potpunosti crpi štitove naciljanog broda. Također je opremljen polaronskim i trilitijskim torpedima. Ima štitove jače od Galaxy klase i oklop deblji od onoga na Prometheus klasi.

 

Čuvši to, Jonka se ubacio: Pa da, zato nije ni čudno da su onako jednostavno onesposobili moj brod Negh’Var klase.

 

Kao i naš brod. – Nadovezala se Natalija.

 

Na to se oglasila i Treyal: Nemojte zaboravit da su uništili stanicu na kojoj sam bila i koja bi mogla podnijeti napad omanje flote.

 

Što je najgore od svega, ovo nije jedini brod takve klase već ih ima preko 50. – Nastavio je Isaac vidjevši nove podatke na konzoli.

 

Kako znaš? – Upitala ga je Kendra koja je tipkala poruku do njega.

 

Isaac joj je odgovorio: Zato što ovdje piše da je ovo 47. od 56 konstruiranih brodova.

 

Dovraga! Ne mogu ni zamislit što rade svi ti ostali brodovi ili što su već napravili. – Rekla je na to Lenara taman moment prije nego se sa svake strane stvorilo desetke Jem’Hadara i Breena koji su ih okružili. Između njih se tada probio Vorta i rekao: Rade upravo ono što je potrebno Alfa i Beta kvadrantu. Pomažu u dovođenju reda u kaos.

 

Lažete kukavice jedne besčasne! Vi tako upravo prouzrokujete kaos. – Izderao se Jonka na Vortu pritom režući na sve Jem’Hadare i Breen oko njega.

 

To je samo privremeno dok nam vaši vođe ne prepuste vlast nad Alfa i Beta kvadrantom. – Hladno je rekao Vorta i zatim naredio svojim Jem’Hadarima i Breenima: Oduzmite im oružje i zatvorite ih u maksimalno osiguranu ćeliju. Pobrinite se da ovaj put ne pobjegnu.

 

Federacija vam neće dopustit da se izvučete s ovim. – Bijesno je odvratila Natalija vorti dok su nju i ostale Jem’Hadari vodili prema obližnjem turboliftu u hodniku. Odmah se poslije nje i Jonka izderao na Vortu: Platit ćete zbog ovoga! Carstvo će vas poslat sve zajedno da gorite u vatrenim rijekama Gre’Thora.

 

Vorta im nije ništa odgovorio na njihove ispade već samo hladno nasmiješio i otišao prema brodskom mostu kad su se vrata turbolifta zatvorila.

 

USS Thunderblade

 

Mali broj federacijskih i nekoliko kardasijanskih brodova se i dalje hrabro borio protiv taktički i brojčano nadmoćnijih dominijskih i breenskih brodova. U tom kaosu se našao i USS Thunderblade. Jedan od tri najmoćnija broda Federacije pod zapovjedništvom Siriusa Veraxa – Relativno mladog, ali iskusnog zapovjednika.

 

Od sljedećeg udara polaronskih torpeda u brodske štitove USS Thunderblade se žestoko zatresao. Taj pogodak nam je srušio primarne štitove, a sekundardni su nam na samo 30%! – Glasno je izvijestio Kurn sve prisutne na mostu.

 

Čuvši to, Sirius je odmah pritisnuo svoj komunikator i pozvao glavnog inžinjera Rolfa: Za koliko ste gotovi? Treba nam warp pogon odmah!

 

Još nekih 5-10 minuta zapovjedniče. – Brzo mu je odgovorio Rolf.

 

Sirius na to glasno i odlučno kaže: Požurite se! I probaj nam preusmjeriti još energije u štitove, jer ako ostanemo bez njih mogli bi imati problema s hordama Jem’Hadara i Breenskih vojnika.

 

Dat ću sve od sebe zapovjedniče. – Reče na to Rolf pokušavajući suspregnuti samu pomisao na jurišajuće trupe Jem’Hadara, dok je trčao oko strojarnice od jedne do druge konzole.

 

Tada se Galen oglasio dok je istovremeno izbjegavao nadolazeće salve torpeda koje su dominijski i breenski brodovi uputili prema Thunderbladeu: Zapovjedniče, USS Moffat je upravo ušao u sektor. Separirali su brod i izgleda da uspijevaju odvući pozornost od nas. Također su poslali sve svoje lovce u napad.

 

Odlično! To bi nam moglo kupit još vremena da osposobimo warp i pobjegnemo odavde. – rekao je zadovoljno Sirius te potom odmah upitao: Možeš li ih kontaktirati, Galen?

 

Nažalost ne. Dominijski i breenski brodovi nam ometaju vezu. – Odgovorio je kardasijanski potporučnik.

 

Dovraga! Ako ne možemo kontaktirati svoje brodove, nećemo moć ni koordinirat napad kak spada. – Logički zaključi Sirius prije nego se okrenuo poručnici Seri te joj se obratio novim upitom: Kakav je status naših ostalih i kardasijanskih brodova?

 

USS Akira je u teškom stanju. Ostali su bez štitova i ispuštaju plazmu iz lijevog warp motora. USS Proxima se još dobro drži, ali su ispucali sva svoja kvantna torpeda. Moffatov tanjur ima nekakvih problema s napajanjem, a pogonski dio mu je ostao bez štitova. Također su izgubili većinu lovaca. Dva kardasijanska Rasilaka su uništena, a jedan od Galora je teško oštećen. CDF Toran i ostali kardasijanski brodovi se zasad još dobro drže. – Odgovorila je zabrinuto romulanska poručnica.

 

Nakon sekunde šutnje i brisanja znoja sa čela, Sirius joj je postavio sljedeće pitanje: Što je s našim lovcima?

 

Sera je odmah pogledala u svoju konzolu i potom odgovorila: 12 lovaca smo izgubili, ostali se još bore i izbjegavaju pogotke neprijateljskih zraka i torpeda.

 

Situacija je postajala sve gora i gora za federacijske i kardasijanske brodove, a onda je u sustav ušao još jedan dominijski brod.

 

Zapovjedniče, još jedan dominijski brod je ušao u sustav! – Sera je uzviknula vidjevši novi kontakt na svojoj konzoli.

 

Jel ovom ikad ima kraja?! – Sirius je pomislio te istovremeno prekrio rukom lice i pognuo glavu.

 

No u tom trenutku se dogodilo nešto potpuno neočekivano. Novopridošli dominijski brod je ispalio prigušnu zraku prema Thunderbladeu i tako mu u potpunosti srušio štitove, a istovremeno je ljubičasta svjetlost dominijskog teleportera zahvatila Siriusa i dematerijalizirala ga sa USS Thunderbladea.

Vidjevši što se dogodilo svi časnici na mostu Thunderbladea su ostali zaprepašteni, jedino je Talla ostala prisebna i naredila Seri da skenira okolne dominijske i breenske brodove kako bi locirali Siriusa. Kako ju Sera nije odmah čula, Talla ju je glasno upitala: Poručnice, jeste li me čuli?!

 

Sera se tada trgnula iz šoka i ispričala prvoj časnici te odmah počela skenirat neprijateljske brodove nebi li našla njihovog zapovjednika. U međuvremenu je jedan od dominijskih brodova otvorio nekakav podprostorni tunel ljubičaste boje i nestao u njemu. Talla joj je naredila da proba očitati gdje je otišao dotični brod, no unatoč naprednim Thunderbladeovim senzorima i skenerima, Sera nije uspjela ništa saznati. Kako skeneri nisu našli Siriusa ni u jednom od brodova koji su još bili u bitci zaključila je da su ga teleportirali na brod koji je pobjegao. Nakon što je to sve priopćila Talli, Sera ju je upitala: Što predlažete da učinimo, zapovjednice?

 

Ne vjerujući ni sama što se sve dogodilo u ovih par minuta i zbog toga što nisu uspjeli saznati gdje je dominij odveo njihovog zapovjednika, Talla je potišteno rekla: Završit ćemo prvo ovu bitku, a onda otići do Deep Space 9-a kako nam je naređeno.

 

Kako molim?! – Upitao ju je Kurn šokiran njenom odlukom, dok je istovremeno uputio sljedeću salvu torpeda prema već dosta oštećenoj breenskoj borbenoj krstarici.

 

Talla mu je nelagodno odgovorila: Koliko god želila da odemo u potragu za Siriusom ne možemo ostaviti savezničke brodove na milost i nemilost neprijatelja, a sumnjam da ćemo biti u stanju nakon ovakve bitke ići u potjeru za još jednim dominijskim brodom za koji ni ne znamo gdje je otišao, niti kakav taj brod uopće jest.

 

Nažalost se moram složiti s našom prvom časnicom s obzirom na situaciju u kojoj smo se našli. – Rekao je Galen dok se izmicao frontalnom naoružanju dominijskog dreadnoughta.

 

Naposljetku se oglasila i Sera sa svojim zaključkom: Nakon svega to je upravo ono što bi napravio i naš zapovjednik.

 

Shvativši da su u pravu, iako još uvijek bijesan zbog nemilog događaja i bespomoćnosti, Kurn je jednostavno rekao: Pa ako je već tako onda ćemo se pobrinut da uništimo ove kukavice i osvetimo našeg zapovjednika!

 

I hoćemo. – Složi se Talla te mu potom naredi: Uključi korbomitne reflektorske štitove i pobrini se da što više njihovih torpeda završe natrag otkud su došla.

 

Kurn je na to samo potvrdno klimnuo glavom i počeo unosit novi niz komandi u konzolu putem kojeg je ubrzo obavio Thunderblade u plavi štit u obliku ribarske mreže. Zahvaljujući njemu sva nadolazeća torpedo su se odbijala od Thunderbladea i uputila ravno natrag prema dominijskim i breenskim brodovima koji su ih ispalili prema njemu. Time je bitka dobila ponovno novi zaokret te se situacija poboljšala za malobrojne federacijske i kardasijanske brodove. No unatoč tome, bili su još uvijek nadjačani…

 

Dominijsko-breenski hibridni brod br. 47

 

Ne slutivši da bi se takvo što moglo dogodit Sirius je ostao zaprepašten kad se odjednom našao na drugom brodu. Srećom ostao je dovoljno priseban da izvadi svoja oba fazorska pištolja iz futrola prikopčanih za njegovu borbenu uniformu te ih uperi prema Jem’Hadarima, Breenima i Vorti koji su se našli ispred njega. No njegov pokušaj obrane je nažalost postao uzaludan kad je osjetio vrhove dvije polaronske puške uperene u njegova leđa. Vidjevši kako nema izbora bacio je fazorske pištolje na pod koje su Jem’Hadari odmah pokupili.

 

U tom momentu se Vorta oglasio: Dobrodošli zapovjedniče Sirius! Moram priznati da smo se prilično namučili doći do vas…

 

Sirius ga je odmah prekinuo: Očito sam pružio nedovoljan otpor kad ste me ovako lagano uspjeli oteti sa mog vlastitog broda.

 

Ne bih se složio. No sad je to ovako i onako nevažno. – Odvratio mu je samouvjereno Vorta te nastavio: Sada kad ste ovdje pomoći ćete nam u našem velikom planu pomoću kojeg ćemo dovest red u Alfa i Beta kvadrant…

 

Prilično bijesan na aroganciju Vorte i ono što je govorio Sirius ga je ponovno prekinuo: To što vi zovete uvođenjem reda ja zovem tiranijom i otvorenim napadom na slobodu i mir!

 

Razumijem da su naše mjere radikalne, ali one su nužne za uvođenje reda u galaksiju. – Hladnokrvno je nastavio Vorta na što je Sirius potpuno popizdio te se naglo okrenuo oduzevši polaronsku pušku jednom od Jem’Hadara koju je odmah iskoristio na njemu. Odmah nakon toga je pogodio još dvojicu Jem’Hadara taman prije nego ga je jedan od Breena uspio onesvijestit pomoću električnog štapa.

 

Kratko se osvrnuvši prema neredu tog kratkotrajnog okršaja Vorta je naredio dvojici najbližih Jem’Hadara i još dvojici Breena da odvedu onesviještenog Siriusa u ćeliju gdje su ostali zatvorenici…

 

Nepoznata dominijsko-breenska stanica 5 svjetlosnih godina udaljena od granica s Federacijom i Kardasijanskom Unijom

 

Nakon nekoliko sati Sirius je polako počeo dolaziti svijesti. Čim je otvorio oči shvatio je da se nalazi u nepoznatoj prostoriji čvrsto zavezan za ležaj. S njegove desne strane se nalazio mali prozor kroz kojeg je vidio dva dominijska lovca i breensku krstaricu koji su se polako kretali kroz okolni svemir. S obzirom na to brzo je shvatio da se nalazi na jednoj od neprijateljskih stanica. Onda se polako okrenuo nalijevo i ugledao žensku osobu koja je isto tako zavezana ležala na ležaju preko puta njegovog. Pored svih užasa koji su mu se dogodili nedavno sam pogled na nju ga je malo oraspoložio. Prema uniformi i broju zvjezdica na njenom ovratniku je shvatio kako je riječ o kapetanici Zvjezdane flote. Ono što ga je iznenadilo jest to da je ona bila vrlo mlada. Prema crtama njenog lica Sirius je pretpostavio da ima maksimalno 25 godina, ako ne i manje. Imala je ravnu dugu kosu bakrene boje, mali nos, punije usne i duge trepavice. Njene oči su bile zatvorene. Zbilja je prekrasna. – Pomislio je Sirius, no tada ga je prekinulo režanje Klingonca koji se nalazio na ležaju direktno iznad mlade kapetanice.

 

Oslobodite me kukavice jedne!!! – Bijesno se zaderao Klingonac i time razbudio mladu kapetanicu koja se pokušala podignuti u sjedeći položaj, ali uzaludno s obzirom da je kao i ostali u ćeliji bila zavezana čvrstim metalnim pojasom oko struka te metalnim prstenovima oko ruku i nogu.

 

O krasno! Sad su nas još i zavezali. – Frustrirano će mlada kapetanica prije nego se osvrnula po ćeliji. Odmah je skužila da se preko puta njenog ležaja nalazi novi zatvorenik te ga upitala: Tko ste vi i kako ste dospijeli ovdje?

Kako nije uspio još posve rekonstruirati u glavi nemili događaj Sirius joj je odlučio ispričati skraćenu verziju: Ja sam Sirius Verax. Nisam baš siguran kako sam dospio ovdje. Zadnje čega se sjećam jest da su me teleportirali sa mog broda na dominijski brod za vrijeme bitke. Mora da su me onesvijestili onda.

 

Bitke?! Zar je i vas dominij napao? – Zaprepaštena ovim saznanjem ga je pitala mlada kapetanica.

 

Da. Bili smo na putu za Deep Space 9 kad nas je napalo nekoliko dominijskih i breenskih brodova. – Odgovorio joj Sirius te onda njoj postavi pitanje: A kako ste se vi našli ovdje, kapetanice…?

 

Natalija Leyton. – Nadopunila ga je kapetanica shvativši da mu se još nije predstavila, pa je odmah zatim prepričala događaje koji su se odvili u Unroth sektoru.

 

Sirius nije mogao vjerovati u ono što je čuo, no onda se oglasio i Klingonac te potvrdio njenu priču, kao i Romulanka koja se nalazila na ležaju iznad Siriusa.

 

Čuvši sve to, Sirius je bez previse razmišljanja zaključio: Moramo ovo podhitno javiti Federaciji i ostalima. Potom se odmah probao istrgnuti iz okova, no uzaludno.

 

Slažem se. – Kaže na to Jonka te nastavi: Ali teško da ćemo išta moći učiniti zato što nas je gamad svezala ko targove za ove proklete ležajeve.

 

Morat ćemo pronaći način. Dugujemo to našim narodima i saveznicima! Dominij i Breeni ne smiju proć nekažnjeno! – Bunio se Sirius i zatim dodao: I ja se moram vratit na Thunderblade!

Onda se sjetio: Oh ne! Thunderblade i moja posada…u opasnosti su velikoj! I ako nešto ne poduzmemo bojim se da će se nešto zbilja loše dogoditi… I ne samo njima već i cijeloj Federaciji, Klingonskom i Romulanskom Carstvu, Kardasijanskoj Uniji! – Zabrinuto je govorio Sirius.

 

Sigurna sam da će Jem’Hadari i Breeni doći da nas provjere. – Na to će uvjerljivo Treyal, a Natalija je nastavila njenu misao: A jednom kada dođu, napravit ćemo sve da se oslobodimo i pobjegnemo odavde.

 

Tako je! Čak i ako bi to značilo da moramo umrijeti! – Zaderao se Jonka prkosno.

 

Slažem se! I smrt je bolja od ropstva. – Zaključio je Sirius i nakon toga je zavladala tišina za vrijeme koje su svi u ćeliji razmišljali kako će izvesti gotovo nemoguć bijeg iz neprijateljske baze.

 

 

*picture source