e02

Dominion of Revenge S01E02 Fire and thunder

by Ronald Sataić 

 

Za vrijeme dok je Sirius bio na putu prema mostu Thunderbladea, natporučnik Kurn i još nekoliko časnika osiguranja je vodilo mjenjolika u brodski zatvor. Iako se predao relativno bez prevelikog otpora, mjenjolik je zapravo samo čekao pravi trenutak da im pobjegne. Sve se dogodilo u manje od 10 sekundi. Dok su ga Kurn i ostali vodili držajući uperene fazorske puške u njega; čim su došli do jednog od većeg raskrižja hodnika, mjenjolik im je skoro instatno izbio puške iz ruku stvarajući dva kraka iz leđa. Osim što im je to napravio, mjenjolik ih je također srušio na pod te u želatinastom stanju brzo uletio u obližnju Jefferisovu cijev.

Shvativši što se dogodilo Kurn se brzo ustao s poda i naredio ostalim časnicima da krenu u lov na mjenjolika i da ga zaustave pod bilo koju cijenu. Kad je ostao sam u hodniku, Kurn je bez oklijevanja preko svog komunikatora pozvao Siriusa koji je u međuvremenu svratio do svoje kabine po borbenu uniformu.

Začuvši glas svog taktičkog časnika i šefa osiguranja Sirius je pitao: Što me trebaš Kurn?

 

Kurn mu je na to odgovorio s dozom iritacije u glasu: Onaj peta’Q od metamorfa nam je pobjegao.

 

Što kažeš?! – Pomalo ljutito je upitao Sirius te zatim odmah postavio novo pitanje: Kako vam je uspio pobjeći?

Pomoću svojih mjenjoličkih trikova, a kako drugačije. – Izritirano će Kurn te potom nadoda:  Ali sam sad poslao apsolutno svo osoblje brodskog osiguranja da ga pronađu i uhvate pod bilo koju cijenu. Ovaj put nam neće pobjeći!

 

Čuvši to, Sirius mu je rekao: Ok, nažalost bojim se da to neće biti dovoljno. Prije nego što je Kurn uspio išta pitat, Sirius je nastavio: Stoga obavijesti naše marince da se pripreme i krenu u lov te ukoliko ga ne uspiju nikako zarobiti imaju potpuno dopuštenje koristiti smrtonosnu silu. No to neka koriste kao zadnju opciju s obzirom da bi nam taj mjenjolik, ukoliko ga zarobimo mogao odati neke ključne informacije u vezi Dominijevog povratka, kao i objasniti zbog čega nas je sabotirao.

 

Razumijem zapovjedniče, dat ćemo sve od sebe! – Uvjereno mu je odgovorio Kurn, no taman prije nego što je prekinuo vezu Sirius mu se ponovno obratio: Ne, to je posao za marince i brodsko osiguranje. Tebe trebam na mostu odmah s obzirom kako ćeš uskoro imati puno više posla za taktičkom konzolom.

 

Ali…prije nego se Kurn uspio požaliti Sirius mu je rekao: Nema ali, nacrtaj se na mostu čim prije. To je zapovijed!

 

Da, zapovjedniče! – Glasno je izustio Kurn prije nego što je prekinuo vezu.

 

Siriusu je trebalo neke 2 minute da se presvuče u borbenu uniformu te ponovno stavi na sebe pojas s fazorskim pištoljima. Potom je uzeo svoj dk’tag sa stolića i stavio ga u korice na desnom gležnju te prije nego što se uputio natrag na most je uzeo svoju fazno-plazmenu pušku, izašao iz kabine te naredio kompjuteru da osigura vrata od pokušaja provale. Kompjuter je odmah izvršio njegovu naredbu te se prvo čulo sigurnosno zaključavanje i zatim aktiviralo polje sile ispred vrata.

 

Na mostu Thunderbladea se osjećala napetost u zraku. Svi su bili zabrinuti zbog situacije u kojoj su se našli i neizbježnog sukoba koji im je svakom minutom bio sve bliže. Ušavši na most Sirius je primijetio neuobičajenu tišinu i zabrinuta lica svojih časnika i prijatelja što je i njega samog uznemirilo.

Nakon što je sjeo u svoju stolicu, savjetnica Larenna mu se obratila: Zapovjedniče, mislim da… Zastala je ne uspijevši naći prave riječi pa ju je Sirius pitao: U čemu je problem gospođice Troi?

 

Nisam sigurna, ali imam osjećaj da će se nešto jako loše dogoditi. – Zabrinuto je odgovorila savjetnica.

 

Kako to mislite? – Upitao ju je Sirius slutivši u čemu bi mogao biti problem.

 

Na to mu je ona odgovorila: Ne znam, ali bojim se da iz ove bitke možda nećemo izaći živi…

 

Poprilično zatečen ovom izjavom Sirius joj je postavio novo pitanje: Zašto tako mislite?

 

Pa osim što nam se približava 15 neprijateljskih brodova i što imamo uljeza na brodu koji je već uspio sabotirat naš warp pogon te tko zna što je još sposoban napraviti prije nego što ga ponovno zarobite; ne mogu, a da ne primijetim kako su moral i motivacija posade na vrlo niskoj razini. – Čim je to rekla, savjetnica je pogledala Siriusu direktno u oči i nastavila: Smatram da bi se trebali obratiti posadi i pokušati ih barem malo oraspoložiti kako vi to samo najbolje znate.

 

Imate pravo savjetnice. – Složi se on s njom te odmah ustane iz stolice, priđe svom kormilaru Galenu i kaže: Galen, aktiviraj brodski razglas.

 

Da, zapovjedniče. – Rekao je Galen istovremeno aktivirajući brodski razglas preko svoje konzole nakon čega je podignuo glavu prema Siriusu i kratko izjavio: Razglas je uključen.

 

Nakon kraće pauze tokom koje je promislio kako započeti govor, Sirius se obratio posadi: Posado Thunderbladea, govori vam vaš zapovjednik i prijatelj Sirius Verax! Kao što i sami znate situacija je izmakla kontroli te ćemo se za manje od pola sata vjerojatno naći u jednoj od najtežih bitaka otkako služimo na ovom brodu. Jednako kao i vama ni meni samom nije svejedno, ali postoji nekoliko stvari zašto vjerujem u pozitivan ishod bez obzira koliko situacija bila teška. Kao prvo i osnovno uz Enterprise F i Supremacy naš brod je najmoćniji brod u Zvjezdanoj floti, a kao drugo vi ste najbolja posada s kojom sam ikad služio i s obzirom na to vjerujem da ovdje nema mjesta neuspjehu. Osim toga, Thunderblade je prvenstveno dizajniran za borbu i može podnijest nevjerojatno puno batina, a vi ste isto tako istrenirani da preživite najgore i izađete kao pobjednici iz svake bitke! Također vjerujem da će nam netko prije ili kasnije doći u pomoć, a dok ne dođe ćemo se borit i nastaviti borit toliko dugo, dok to više stvarno nećemo moći!

 

Moment nakon što je to rekao uslijedila je kratkotrajna tišina te se potom začuo glas prve časnice Talle: Svaka čast Sirius, to je bio dobar govor.

 

Sirius se tada okrenuo prema njoj i sa laganim smješkom na licu rekao: Hvala Talla, potrudio sam se najbolje što mogu i nadam se da je bilo dovoljno efektivno.

 

Prema intonaciji govora i osjećajima koji si unio u isti ja bih rekla da je bilo vrlo efektivno. – Oglasila se tada i savjetnica Troi.

 

Ok onda, držat ću vas za riječ. – Relativno zadovoljan kaže to Sirius i sjedne natrag u svoju stolicu.

Osvrnuvši se okolo i pogledavši časnike na mostu te primjetivši nešto vedrije face Sirius je rekao više sebi u brk: Sad nam jedino preostaje čekanje…

 

U međuvremenu je na most došao Kurn opremljen sa svojom fazno-plazmenom puškom, bath’lethom i dva razornika. Također je pohvalio Siriusov impresivan govor na što mu se Sirius zahvalio i rekao mu: Ti se samo skoncentriraj na pucanje dok Jerry ne osposobi naš warp pogon.

 

Pobrinut ću se da požale što su nas napali! – Nešto glasnije je to rekao Kurn s blagim smješkom na licu.

 

Prošlo je malo manje od 10-ak minuta kad je odjednom opet nestalo napajanja u brodu. Ne valjda opet! – Pomislio je Sirius prekrivši rukom lice.

 

Ovo mora da je također maslo onog prokletog mjenjolika! – Kaže Kurn vidno iziritiran te pritiskom na komunikator pozove vođu marinaca i upita: Pa dobro hoćete vi uhvatiti više tog mjenjolika napokon ili ja moram to sam obaviti?!

 

Dajemo sve od sebe, ali nam kako bi vi klingonci rekli peta’Q nekako uvijek uspije naći način da pobjegne. – Odgovorio mu je Vulkanski zapovjednik marinaca.

 

Pa onda se očito ne trudite dovoljno! Taj vražji metamorf nam je već po drugi put sabotirao brodsko napajanje i ako ga ne uhvatite uskoro tko zna što će još napraviti. Situacija nam je već dovoljno teška i vi se morate pobrinuti da nam nebude još teža, stoga ili uhvatite tog mjenjolika već jednom ili ga ubijte ako baš morate. – Još uvijek pomalo iziritirano je rekao Kurn.

 

Razumijem natporučniče, pobrinuti ćemo se da bude tako. – Rekao je Vulkanac prije nego što je prekinuo vezu.

 

Samo moment kasnije iz Jefferisove cijevi koja je vodila na most je izletio mjenjolik. Sirius i Kurn su odmah iskočili iz svojih stolica i uperili u njega svoje puške.

 

Ostani gdje jesi! – Izderao se Sirius na mjenjolika.

 

Ubrzo su zatim iz iste Jefferisove cijevi izletila trojica marinaca naoružana do zuba na čelu sa njihovim Vulkanskim zapovjednikom te su i oni uperili puške u mjenjolika.

 

Ne planiram ići nikamo. – Rekao je smireno mjenjolik i zatim odmah nastavio: Kao što ste već i sami mogli shvatiti, otpor vam je uzaludan i zato bi najbolje za vas bilo da mi jednostavno predate brod te da krenemo prema Breenskom svemiru. Ne brinite se, tretirat ćemo vas kao ratne zarobljenike, a možda vas kasnije, ako budete dobri pustimo na slobodu.

 

Ti drski bezobrazniče! Nećeš se izvući ovaj puta! – Ljutito mu je rekao Kurn.

 

Polako klingonče, smiri tu životinju u sebi. Nemaš se razloga uzrujavati, jer ću tebi omogućiti da se boriš protiv mojih najboljih Jem’Hadara, a kad osvojimo Klingonsko Carstvo možda ti dam i nešto od onog vašeg omiljenog pića; kako se ono zove? …Ah da, krvavo vino.

 

Ne mogavši više to slušati, Sirius se ubacio: Na tvojem mjestu ja ne bih živio u takvoj iluziji. Izgubili ste u ratu protiv nas i saveznika, a mi vam definitivno nećemo pružiti to zadovoljstvo da započnete još jedan. Što se našeg broda tiče, sama pomisao na to da vam ga predamo bez borbe jest smiješna, a jedna stvar je sigurna – nikad nećete dobiti ovaj brod! Rađe ću ga uništiti nego ga predati vama, a vjerujem da će bilo tko od nas ovdje rađe umrijeti nego biti vaš rob…uključujući i mene!

 

Znači odlučili ste se za teži način. Pa dobro, neka vam bude. Požalit ćete vašu odluku! – Čim je izgovorio zadnje riječi mjenjolik je gotovo instantno nestao u ljubičastoj svjetlosti te se teleportirao na nepoznatu lokaciju izvan Thunderbladea prije nego što su Sirius i ostali mogli reagirat.

 

Dovraga s tim njihovim teleporterom. To više stvarno nije orginalno! – Rekao je Galen.

 

Kao što su to i prije radili, kukavice još uvijek koriste taj najneočekivaniji i najefikasniji način bijega. – Sad već poprilično bijesan se nadovezao Kurn.

 

Tada se oglasila i Romulanka Sera: Kukavički ili ne, taj njihov teleporter je daleko napredniji od bilokojeg drugog iz našeg kvadranta i ne moguće je odrediti odredište teleportacije. No ja pretpostavljam da se mjenjolik teleportirao na jedan od brodova koji će nas presresti za manje od 7 minuta.

 

Bilo kako bilo, mjenjolika više nema na brodu i sad se možemo u potpunosti skoncentrirati na dolazeću bitku. – Primijetila je Talla.

 

Talla je upravu. – Potvrdno je rekao Sirius i odmah zatim nastavio: Najbolje je da se svi vratimo na svoja mjesta, a ja ću kontaktirati Jerrya da vidim što je s tim napajanjem…

 

U tom momentu napajanje se vratilo i Sirius je čuo Jerryjev glas preko svog komunikatora: Ispričavam se ako nam je trebalo malo više vremena da vratimo napajanje, ali sad je ponovno sve uredu osim warp pogona koji ćemo sredit za nekih 40-ak minuta. Također se nadam da ste se riješili više tog prokletog mjenjolika, pošto nam je već i previse štete napravio.

 

Nismo ga se riješili, već se on sam teleportirao izvan broda. – Odgovorio mu je Sirius pomalo razočarano.

 

Ok, u svakom slučaju drago mi je da ga nema više i da nam više neće dalje prčkati po sustavima. – S primjetnim olakšanjem u glasu je na to rekao Jerry.

 

I meni isto, a sad ti preporučam da se baciš na posao i popraviš nam warp pogon čim prije.

 

Odmah zapovjedniče! – Kaže Jerry prije nego što je prekinuo vezu.

 

Moment kasnije Galen se na svojoj stolici okrenuo prema Siriusu i rekao sa smješkom na licu: Imam dobre vijesti zapovjedniče!

 

Reci Galen.

 

Upravo smo primili poruku od USS Moffata – broda Sovereign klase; dolaze nam u pomoć i Biti će ovdje za nekih 20-ak minuta. – Izgovorivši to svima na mostu je laknulo uključujući Siriusa koji je rekao: To su odlične vijesti Galen, no ne smijemo postat previše euforični s obzirom da ćemo i dalje biti brojčano nadjačani.

 

Imate pravo zapovjedniče. – Zaključio je Galen te nastavio: No nadam se da će se još netko javiti na naš poziv u pomoć.

 

Nekoliko sekundi nakon što je to izgovorio s primjetnim zadovoljstvom na licu se oglasila Sera nakon što je isčitala nove podatke sa svoje konzole: Zapovjedniče, 3 federacijska broda su uprava ušla u sustav!

 

Koji brodovi? – Znatiželjno je upitao Sirius, na što mu je ona odgovorila:  USS Akira, USS Proxima i USS Spitfire.

 

Prije nego je Sirius uspio reagirati na to, oglasila se Galenova konzola te se on obratio svom zapovjedniku: Imamo poziv od USS Akire.

 

Otvori kanal. – Naredi zadovoljno Sirius dok mu se formirao blagi osmijeh na licu.

 

Pritiskom na jednu od tipki Galen je otvorio kanal i na zaslonu je sliku zvjezdanog polja i tri Federacijska broda zamijenila slika Siriusu dobro poznatog kapetana koji je rekao: Zapovjedniče Sirius! Ovdje kapetan Sisko sa USS Akire, čuli smo da trebate pomoć.

 

Kapetane Sisko, drago mi je što vas vidim! Trebat ćemo svu pomoć koju možemo dobiti, jer će vrlo skoro ovdje doći 15 dominijskih i breenskih brodova. Srećom na putu prema nama je još jedan od naših brodova Sovereign klase, no bez vas teško da bi naša dva broda uspjela puno napraviti. Uz vašu pomoć se nadam da možemo napraviti razliku i izaći iz bitke u relativno dobrom stanju.

 

To je i plan. Imam osjećaj da će nam tvoj brod bit uskoro jedan od najvažnijih na prvim linijama obrane te smo se došli pobrinuti da ne dobije previše batina. – Također sa smješkom na svojem licu je to rekao kapetan Sisko.

 

Bez brige, vjerujem da ćemo uspjeti u tome. No sad bi bilo najbolje da se bacimo na posao zato uđite s nama u borbenu formaciju i zagrijte naoružanje. – Rekao je Sirius.

 

Spremni smo kad vi jeste. Sretno! – Kaže Sisko, na što mu je Sirius uzvratio, pritom mu također poželjevši sreću i onda prekinuo vezu.

 

Nakon toga su se 3 broda pozicionirala uz bokove Thunderbladea. USS Proxima – brod Nebula klase se pozicionirala s Thunderbladeove desne strane, Siskova Akira s lijeve strane i naposljetku mali brod Norway klase – USS Spitfire se sparkirao odmah do nje.

 

Minutu kasnije je iz warpa izašlo 15 Dominijskih i Breenskih brodova koji su se impulsnom brzinom nastavili kretati prema maloj Federacijskoj flotici.

 

Dominijski i Breenski brodovi su upravo ušli u sistem. – Glasno je objavila romulanska poručnica.

 

Kakve sve brodove imaju u floti? – Neoklijevajući i gotovo instiktivno ju je upitao Sirius.

 

Jedan dominijski dreadnought, dva breenska bojna broda, dvije dominijske borbene krstarice, četiri dominijska razarača i šest dominijskih borbenih lovaca. – odgovorila je Sera.

 

Huh! – Uzdahnuo je Sirius i rekao: Ovo će biti prilično teška borba.

Zatim je odmah naredio Galenu da otvori komunikacijski kanal s ostalim brodovima.

 

Nakon što je pritisnuo nekoliko tipki na svojoj konzoli Galen ga je obavijestio kako je kanal otvoren te je Sirius krenuo pričati: Gospodo kapetani i zapovjednici! Kao što ste se pretpostavljam već imali prilike uvjeriti, ovo će biti prilično teška borba zato moramo dobro razraditi strategiju borbe. Dakle, mi i USS Proxima ćemo napast dreadnoughta i breenske bojne brodove, a USS Akira i USS Spitfire neka napadnu borbene krstarice i razarače, dok će se za to vrijeme naši lovci pobrinuti za dominijske. Čim ispalite sva torpeda i fazore na određeni brod povucite se izvan dometa naoružanja neprijateljskih brodova te ponavljajte tu taktiku dok ne uništimo i zadnji neprijateljski brod. Na taj način možemo postići najbolji rezultat i izaći iz bitke u relativno dobrom stanju, a kad dođe USS Moffat obavijesti ću vas što i kako ćemo dalje. Neka vas prati sreća!

 

Tada se Sirius obratio svom taktičkom časniku i upitao ga za status oružja i obrambenih sustava na što mu je Kurn odgovorio: Sve fazorske mreže i pulsni fazori su spremni. Lanseri su napunjeni kvantnim i fotonskim torpedima. Pulsne-fazorske kupole su vani i sva četiri fazorska topa su spremna za paljbu. Primarni i sekundarni štitovi su na 100%. Korbomitni reflektorski štit je spreman za aktiviranje na vašu komandu.

 

Odlično! To znači da smo spremni za bitku. – Zadovoljno je zaključio Sirius.

 

Kako su im se neprijateljski brodovi polako približavali tako je iščekivanje postajalo sve teže, a osjećaj napetosti svih prisutnih je već bio takav da se isti mogao “rezati u zraku’’. Kako bi barem djelomice razbila takvu atmosferu poručnica Sera se oglasila pritom pomno prateći situaciju na svojoj konzoli: Za manje od 30 sekundi ćemo biti u dometu naoružanja.

 

No prije nego je bitka počela Galen je primio poziv od dominijskog dreadnoughta te odmah obavijestio Siriusa o tome.

 

Otvori kanal. – Hladno će na to Sirius, a na zaslonu se pojavilo lice istog mjenjolika koji je nedavno bio na njihovom brodu.

 

Znala sam! – Uzviknula je Sera.

 

Zapovjedniče Sirius! Vidim da ste doveli neke od svojih prijatelja. Među njima i nama vrlo dobro poznatog takozvanog junaka dominijskog rata – kapetana Benjamina Siska. A i znamo za još jedan od vaših brodova na putu ovdje. Nemojte misliti da će vam biti od puno pomoći. Svi će oni skupa sa vama postati dio moćne dominijske flote ili gomila plutajućih olupina. – Provocirajućim tonom se obratio mjenjolik Siriusu i ostalima.

 

Na to mu je Sirius rekao: Voljan sam vam oprostiti sve ove prijetnje i sabotažu mog broda ako se sad odmah okrenete i napustite federacijski svemir.

 

Hahahahahaha… – počeo se smijati mjenjolik i zatim nastavio pričati: Nemojte me nasmijavati zapovjedniče. To što vi zovete federacijskim svemirom uskoro će biti u vlasništvu Dominija, a nakon toga i ostatak galaksije.

 

Bijesan zbog ovakve drskosti mjenjolika Sirius se jedva suzdržao da ne počne urlati na njega te ga je jednostavno upitao: Za inteligentnu rasu poput vase zbilja mi nije jasno zašto ponavljate istu grešku koju ste napravili prije 8 godina?

 

Imali ste sreću tada no ovaj put nećete. Pripremite se za borbu! – Poručio im je mjenjolik i prekinuo vezu.

 

Moment kasnije su prema Thunderbladeu i ostala 3 federacijska broda ispaljene prve polaronske zrake i torpeda. Nekoliko od njih je pogodilo i Thunderblade što ga je samo lagano zatreslo.

 

Štitovi drže. – Ponosno kaže Kurn.

 

Tada je Sirius naredio Galenu: Pripremi se za izvođenje manevra Sirius delta.

Onda se okrenuo prema Kurnu i rekao mu: Priredi se da pucaš iz svega i javi hangaru da mogu lansirat lovce.

 

Obojica su potvrdno odgovorila na Siriusove naredbe i krenula unositi komande u svoje konzole.

 

Iz oba Thunderbladeova hangara je izletjelo po deset borbenih lovaca Aurora klase koji su se odmah dali u potjeru za dominijskim lovcima, dok su u međuvremenu USS Akira i USS Spitfire krenuli prema razaračima, a Thunderblade i Proxima prema dreadnoughtu.

 

Čim je Galen doveo Thunderblade ispod dreadnoughta Sirius je glasno naredio: Paljba!

 

Nekoliko fazorskih zraka iz prednjih i gornjih fazorskih mreža je pogodilo donje štitove drednota, a za njima je odmah uslijedila salva od 20 kvantnih torpeda i nekoliko pulsnih fazorskih izboja. Samo moment kasnije su štitove drednota također pogodila i 4 fazorska izboja iz fazorskih topova koji su čak zarezali površinu njegova oklopa.

 

Štitovi dreadnoughta su na 70% i zadali smo im manja oštećenja na oklopu. – Izjavio je Kurn nakon što su ispraznili fazorske topove na štitovima velikog neprijateljskog broda.

 

Jako dobro za početak. – Zadovoljno će Sirius te zatim izda sljedeću naredbu Galenu: Okreni stražnjicu prema dreadnoughtu da možemo iskoristiti naše stražnje naoružanje.

Odmah se potom okrenuo Kurnu i rekao mu: Kurn, pripremi se za paljbu na moj znak.

 

Nekoliko momenta kasnije Galen je uspješno okrenuo stražnju stranu Thunderbladea prema dreadnoughtu te se Sirius ponovno zaderao: Paljba!

 

Sljedeća salva kvantnih i fotonskih torpeda popraćena žestokom paljbom iz nekoliko fazorskih mreža je poletjela ravno prema dreadnoughtu na što je ovaj odgovorio sa nekoliko izboja iz polarnoskih topova i salvom polaronskih torpeda.

 

U međuvremenu je Proxima napadala dreadnougta s jedne od bočnih strana također sa rafalnom fazorskom paljbom te kombinacijom kvantnih i fotonskih torpeda. Za to isto vrijeme su Sisko i zapovjednik Spitfirea napali jednog od razarača te ga nakon nekoliko uzajamnih paljbi uništili. Neki od ostataka eksplodirajućeg razarača su pogodili brodove u blizini uključujući i Thunderblade.

 

Primarni štitovi su nam 65%, a sekundarni na 88% i regeneriraju se. – Izvijestio je Kurn Siriusa i ostale prisutne na mostu.

 

Thunderbladeovi lovci su se natjeravali s dominijskim borbenim lovcima. Manji i brži mogli su s lakoćom izbjegavat nadolazeća torpeda i polaronske zrake kao i razornike breenskih brodova. 5 Thunderbladeovih lovaca su s malom pomoći od Thunderbladeovih rotirajućih fazorskih kupola uništili jednog od šest Jem’Hadarskih lovaca.

 

Vidjevši da bitka ne ide kako su planirali, mjenjolik je naredio zapovjednicima breenskih brodova da ispale prigušna torpeda i onesposobe federacijske brodove. Siskov kormilar je u zadnji čaš izbjegao jedno od prigušnih torpeda koje je na kraju pogodilo Spitfirea ostavljajući ga bez napajanja te ga čineći lakom metom za frontalno naoružanje dominijskog dreadnoughta. Veći broj polaronskih zraka i torpeda su doslovce rastrgali malu Norway klasu.

 

Izgubili smo Spitfirea! – Uzviknula je poručnica Sera.

 

To je jako loše, ako USS Moffat ne dođe uskoro biti ćemo u nezavidnoj situaciji. – Uzdahnuo je Sirius te nastavio davat naredbe Galenu i Kurnu kako da se bore protiv brojčano jačeg neprijatelja….

 

Fire and thunder – continuation

 

Između sektora Chin’Toka i McAllister C-5 Nebule se vodila žestoka bitka između malobrojnih federacijskih brodova i brojčano nadmoćnijih dominijskih i breenskih brodova. Torpeda su letjela na sve strane, a i izmjenjivale su se zrake različitih boja.

 

Primarni štitovi su nam pali na 20%, a sekundarni na 72% i regeneriraju se. – Rekao je Kurn nakon što je Thunderblade pogodila salva trilitijskih torpeda s jednog od breenskih bojnih brodova.

 

Na to se Sirius oglasio: Kurn – nacijljaj taj breenski brod i ispali sve što možeš na njega.

 

Moment nakon što je Kurn počeo unosit naredbe u svoju konzolu nekoliko kvantnih i fotonskih torpeda je izletjelo iz Thunderbladeovih stražnjih lansera i žestoko pogodilo breenski bojni brod kojem su pregorjeli štitovi odmah zatim kad je Kurn još ispalio nekoliko fazorskih zraka prema njemu.

 

Uočivši da je brod ostao bez štitova Siskov taktičkih časnik je to iskoristio te ispalio salvu fazno-plazmenih torpeda prema njemu koja su breenski brod doslovce prepolovila.

 

U međuvremenu je posada USS Proxime uspjela uništit drugi od četiri dominijska razarača, dok su za to isto vrijeme Thunderbladeovi lovci onesposobili jednog od dominijski lovaca koji se potom zaletio direktno u jednu od dominijskih borbenih krstarica teško ju oštećujući.

 

5 neprijateljskih brodova je uništeno i još nam ih je 10 preostalo. – Pomalo euforično je rekao Kurn.

 

Sirius mu je na to rekao: Dobro je to, ali ne smijemo se prerano veselit. Tko zna kakva nam još iznenađenja mogu pripremit zato samo nastavi pucat Kurn. Moramo se riješit tog njihovog dreadnoughta čim prije!

 

Bez brige zapovjedniče Sirius! Brzo ću ih poslat u Gre’thor. – Sa zadovoljstvom je rekao Kurn i uputio narednu salvu kvantnih torpeda popraćenu s nekoliko fazorskih izboja prema dreadnoughtu.

 

Ovi federacijski kapetani su zbilja uporni. – Iziritirano je rekao mjenjolik te zatim naredio jednom od svojih Jem’Hadara: Pozovi nam pojačanja!

 

Da, Osnivaču! – Poslušno mu je odgovorio Jem’Hadar i pozvao pojačanja preko svoje konzole.

 

Ubrzo je na zaslonu svoje konzole poručnica Sera očitala novih 20 brodova na kursu za presretanje i glasno uzviknula: Dakle ovo zbilja nisu istine!

 

U čemu je problem poručnice? – Odmah ju je upitao Sirius.

 

Još 20 neprijateljskih brodova je upravo izašlo iz warpa i idu ravno prema nama sa zagrijanim oružjima! – Zabrinuto je odgovorila Sera.

 

Ovo postaje sve bolje od boljeg. – Sarkastično je rekla Talla te nastavila: 5 brodova uništimo, 20 novih dođe. Pitam se samo kako se uspijevaju provuć ovako daleko u kardasijanski svemir i to još preko dijela federacisjkog prostora unatoč kardasijanskim i federacijskim patrolama.

 

Na to se oglasilo Galen s upravljačke konzole: Kako god im to uspjevalo mislim da bi i Federacija, i Kardasijanska Unija trebali više nadzirat svoje teritorije, a ne da im se provlače flote neprijateljskih brodova daleko iza granica naših prostora.

 

Niti meni to nije jasno, ali trenutno nam to nije glavna briga. Sad se moramo koncentrirat na bitku. – Rekao je Sirius te je potom pritiskom na svoj komunikator pozvao glavnog strojara Rolfa Jeremyja: Kako napreduju popravci Rolf?

 

Trebat će nam otprilike još oko 20-ak minuta da završimo. – Brzo je odgovorio Jerry.

 

To je previše. Imate maksimalno još 10 minuta, jer nisam siguran ni da ćemo tolko dugo izdržat. Pogotovo sad kad su dominijskim i breenskim brodovima došla nova pojačanja.

 

Na to je Rolf rekao Siriusu: Dat ću sve od sebe, ali ne garantiram ništa. Srećom pa imamo dvije jezgre tako da bi nam štitovi trebali potrajat još dulje vrijeme.

 

Uredu Rofl. Samo se pobrini da dobimo warp čim prije. – Izgovorivši to Sirius je prekinuo vezu te pomislio: Gdje je sad taj USS Moffat. I shodno toj pomisli upitao je Galena: Za kolko bi nam se USS Moffat trebao pridružit?

 

Dok se u isto vrijeme žestoko trudio izbjegavat nadolazeća torpeda, polaronske zrake i razorničke izboje Galen mu je odgovorio: Trebali bi biti ovdje za manje od 5 minuta.

 

Ok. Pošalji im poruku da čim dođu ovdje da otvore paljbu na neprijateljske brodove kako bi nam mogli kupit nešto vremena prije nego što budemo ponovno sposobni za warp brzine.

 

Da zapovjedniče. – Rekao je Galen te odmah poslao poruku USS Moffatu dok se bitka između dvaju flota nastavila koja je postala još teža otkako se u istu uključilo 20 novih breenskih i dominijskih brodova.

 

Ovo će bit zbilja jako dug dan. – Pomislio je Sirius sa zabrinutim izrazom lica, no u taj moment se dogodilo nešto neočekivano.

 

Iznad novopridošlih neprijateljskih brodova se otkrilo 7 kardasijanskih brodova koji su odmah otvorili žestoku paljbu na njih i pritom vaporizirali jednu breensku borbenu krstaricu i već otprije oštećenu dominijsku borbenu krstaricu skup sa još dva dominijska lovca.

 

Svi na mostu Thunderbladea su bili ugodno iznenađeni tim događajem te je nekima čak osvanuo blagi osmijeh na licu.

 

Kardasijanci! – Uzbuđeno je uzviknula Talla i nastavila: Otkud oni ovdje?

 

Mora da su primili naš poziv u pomoć. – Logički je zaključila Sera taman prije nego se oglasio Galen i rekao: Imamo poziv od kapetana vodećeg kardasijanskog broda.

 

Na zaslon! – Sa osmijehom na licu je naredio Sirius.

 

Galen je odmah izvršio njegovu naredbu te zamjenio sliku bojnog polja sa slikom ponosnog kardasijanskog gula na mostu Keldon klase koji je odmah rekao: Ovdje Gul Maran sa CDF Torana. Došli smo ovdje zbog vašeg poziva u pomoć kao i zbog nedozvoljenog prolaska dominijskih i breenskih brodova kroz naš svemir. Nadam se da nismo previše zakasnili?

 

Sirius mu je na odgovorio: Naprotiv. Došli ste taman na vrijeme. Da niste, vjerojatno bi sad bili u puno većim problemima. Kad završimo s bitkom častim vas s bocom mog najboljeg domaćeg Kanara iz 2347. godine.

 

Jedva čekam da probam taj vaš Kanar zapovjedniče…? – zastao je Gul Maran ne znajući ime zapovjednika Thunderblade, pa mu je Sirius pomogao: Verax, Sirius Verax. Možete me zvati jednostavno Sirius.

 

Uredu onda Sirius. Ajmo se prvo pozabavit sa dominijom i breenima pa ćemo onda nastaviti ovaj ugodan razgovor. – Mudro je zaključio Gul Maran na što je Sirius rekao: Slažem se. Sretno!

 

I vama zapovjedniče! – Uzvratio mu je zapovjednik Torana te prekinuo vezu.

 

Čini se da je danas ipak dobar dan za preživjeti. – Rekao je Galen još uvijek izbjegavavši pogotke neprijateljske paljbe.

 

Qa’Pla! – Zaderao se Kurn na to i uputio narednu salvu torpeda prema neprijateljskim brodovima.

 

Situacija više nije izgledala toliko loša za federacijske brodove zahvaljujući dolasku kardasijanaca, ali Sirius je imao osjećaj da će ipak još dosta potrajati bitka u kojoj su se našli i da će im trebat svaka pomoć. Sad se samo čekalo na USS Moffata i možda još neki brod da ulete i pomognu malom broju federacijskih i kardasijanskih brodova da pobjede brojčano nadmoćnog neprijatelja…

 

 

*picture source