starship_descent_by_jetfreak_7-d20j4o0

Dominion of Revenge S01E00 PROLOGUE: Departure

by Ronald Sataić

Dnevnik zapovjednika, zvjezdani nadnevak 57699.51: Prošlo je malo manje od godinu dana kako sam dobio na zapovjedništvo USS Thunderblade. Biti zapovjednik jednog od 3 najmoćnija broda u Federacijskoj Zvjezdanoj Floti je zbilja velika čast, a sve to zahvaljujući nesebičnoj žrtvi mog prijašnjeg broda i naravno kapetanu Picardu te admiralu Rossu koji su mi omogućili da sad budem ovdje. Moja posada i ja smo trenutno stacionirani na Stanici 47 kako bi Thunderblade prošao standardno održavanje nakon kojega idemo pokupiti novopristigla fazno-plazmena torpeda na Deep Space 9.

 

U taj moment je Sirusa prekinuo zvuk njegovog komunikatora i glas njegovog šefa strojarnice Smitha: Poručnik Smith zapovjedniku Veraxu!

 

Sirius je u taj moment rekao kompjuteru da prekine snimku i rekao: Reci Jerry!

 

Samo vas htio informirati kako je održavanje prošlo bez ikakvih problema i da je sva nova oprema preuzeta. – Zadovoljno je odgovorio šef stroja.

 

Čuvši to Sirius se zahvalio poručniku Smithu i sarkastično nadodao: Ali nije baš sva oprema preuzeta, odnosno biti će kad dođemo na Deep Space 9, jel tako?

 

Tako je zapovjedniče! – Odgovorio je Smith i ubrzo se poslije nadovezao prije nego je Sirius išta uspio reć: Samo se nadam da ovaj put nećemo imat problema s tim novim torpedima.

 

Na spomen toga Sirius se sjetio konfrontacije s Remanskim pobunjenicima u kojoj je pokušaj korištenja fazno-plazmenih torpeda gotovo pogubno završio za Thunderblade. Nadam se da su Kardasijanci napokon popravili grešku i stabilizirali torpeda, jer teško da ćemo i drugi put imat dovoljno sreće da izbjegnemo smrt, a…

 

Smith je onda iznenadno prekinuo Siriusov vlak misli pitanjem: I kad krećemo onda?

 

Čim se svi vrate na brod i čim ja pojedem nešto, odnosno kroz nekih sat do dva. – Brzo je odgovorio Sirius.

 

Uredu zapovjedniče. Vi… – Prije no što je uspio dovršiti Sirius ga je prekinuo: Nego usput, koliko sam ti ja puta već rekao da me možeš zvati imenom?

 

Pa dosta puta za…khm, ispričavam se…Sirius. – Pomalo nesigurno je odgovorio poručnik Smith.

 

Sirius mu je na to rekao: Nema potrebe za isprikama. Samo kažem da mi više odgovara da me ti i barem svi viši časnici zovete imenom. Ipak se sad znamo već neko dulje vrijeme pa si stoga možemo dopustiti taj luksuz.

 

Zatim se brzo nadovezao Smith: Misliš mi i tvoje lju…tj. cure, je li?

 

Naravno, to se podrazumijeva. – Sirius je sa smješkom na licu potvrdio.

 

Na to će također sa smješkom Smith: Nisam ni sumnjao. Nego, ja bih sad trebao obaviti još neke provjere na kvantno-mlaznom pogonu, a i ti si sigurno već poprilično gladan tako da…

 

Prije nego je uspio završiti Sirius je rekao: Da, imaš pravo Jerry. Samo ti nastavi sa svojim radom, a mi se vidimo onda kasnije. Sirius se odjavljuje.

 

Tim riječima je završio njihov razgovor i Sirius se dignuo od svog stola, izašao iz svoje kabine i uputio se prema ”Srebrnom Zmaju” – najvećem i najpoznatijem restoranu na USS Thunderbladeu. Umjerenom brzinom hoda i korištenjem turbolifta Sirius je za nekih 5 minuta stigao u restoran. Na samom ulazu odmah se osvrnuo po prostoriji dok su se vrata za njim zatvorila i ugledao prekrasnu mladu plavokosu časnicu.

Sigurno neka nova članica posade. – Brzo je zaključio Sirius s obzirom da je bila vidno u 20-im godinama života, ako ne i mlađa. Nije oklijevao ni sekunde već je odmah otišao do kuharice, naručio si škampe s prženim krumpirićima u jamok umaku, pričekao koju minutu na pripremu naručenog jela te prišao njenom stolu istovremeno upitavši sa blagim smiješkom na licu: Mogu li vam se pridružiti mlada damo?

 

Mlada potporučnica je na to mahnula rukom prema praznom mjestu nasuprot njoj i pristojno odgovorila također sa smiješkom na licu: Slobodno zapovjedniče, samo naprijed!

 

Zahvaljujem! – Rekao je Sirius sjedavši i stavljajući tanjur sa svojim omiljenim jelom na stol. Zatim odmah upita: Oh, ispričavam se na svojoj neljubaznosti, ali da li želite nešto popiti možda?

 

Što god vi želite. – Kratko mu odgovori plavokosa časnica.

 

Nema problema. – Kaže na to Sirius te odmah pozove konobara i naruči bocu Kanara koju im je ovaj nedugo zatim i donio.

 

Nekih sat i pol kasnije nakon što su njih dvoje pojeli svoja jela i popili koju čašu Kanara te se tako malo bolje upoznali, polagano su se dignuli od stola i krenuli prema izlazu. Nakon što su se vrata od restorana zatvorila Sirius se odmah ponudio otpratiti mladu časnicu do njene kabine. Moglo se jasno vidjet na njoj da je pala na Siriusov šarm što ju je i navelo da potvrdno odgovori te da zajedno krenu prema njenoj kabini.

 

Putem do tamo potporučnica Jenny ga je upitala: Mora da je jako uzbudljivo zapovijedati jednim od najmoćnijih Flotinih brodova, zar ne?

 

Pa jest, ali je isto tako i velika odgovornost. – Smireno je odgovorio Sirius.

 

Kad su došli do njene kabine, oboje su zastali ispred vrata i nakon kratkog međusobnog odmjeravanja Sirius je rekao: Pa…izgleda da se ovdje opraštamo trenutno.

 

Mislim da ste u pravu…zapovjedniče – Sa smiješkom je odgovorila Jenny. No to i nije bio baš kratki pozdrav s obzirom da su se u tom momentu Sirius i Jenny brzo približili jedno drugome i počeli strastveno ljubiti. Odjednom ih je prekinuo duboki glas Siriusovog klingonskog taktičkog časnika Kurna koji je baš prolazio onuda: Zapovjedniče! Oprostite što vas prekidam, ali bi uskoro trebali krenuti prema Deep Space 9-u.

 

Sirius se polako okrenuo prema Kurnu još uvijek držeći Jenny u svojim rukama i sa osmijehom na licu rekao: Bez brige, samo sam se opraštao s mladom damom. Odmah krećemo! Nakon toga je još jednom kratko poljubio Jenny u obraz i onda krenuo zajedno s Kurnom prema komandnom mostu USS Thunderbladea.

 

10-ak minuta kasnije vrata jednog od turbolifta su se otvorila i iz njega su izašli zapovjednik Sirius i natporučnik Kurn. U taj moment se kormilar Galen Vasad okrenuo prema njemu i glasno obznanio: Kapetan na mostu!

 

Hvala Galen! – Rekao mu je Sirius sjedajući u kapetansku stolicu s još uvijek blagim smješkom na licu. Potom je odmah pitao prvu časnicu Tallu: Je li sve spremno i da li su svi članovi posade na brodu?

 

Da zapovjedniče! – Kratko mu je odgovorila prelijepa Andorijansko-Aenarska časnica srebrne boje kose.

 

Kad je čuo to odmah je naredio Kardasijanskom kormilaru: Galen – Otpusti sve spone i pažljivo nas izvedi van iz stanice s jednom desetinom impulsne brzine!

 

Unijevši nekoliko komandi u svoju konzolu Galen je odvojio brod od pristaništa te pokrenuo impulsne motore ogromnog USS Thunderbladea koji je polagano napuštao unutrašnjost gigantske Stanice 47. Nakon otprilike svega par minuta Thunderblade je izašao iz stanice u slobodu svemira koja je zatvorila ogromna tritanijska vrata za njim.

 

Upravo smo napustili stanicu! – Obavijestio je tada Galen zapovjednika Veraxa, nakon čega je ovaj odmah izdao sljedeću naredbu: Ok, unesi kurs za Deep Space 9.

 

Kurs unesen – Brzo je rekao Galen tik nakon upisivanja koordinata.

 

Pa, to bi bilo to onda. – Nadovezao se Sirius prije izdavanja finalne naredbe: Warp 8, pogon!

 

Moment nakon što je Sirius izdao dotičnu naredbu, Galen je unio novi set komandi u svoju konzolu i Thunderblade je odmah potom ubrzao u warp te nestao u plavičasto-bijelom bljesku ostavivši iza sebe Stanicu 47 i njen sektor.

 

*picture source